Fem en fredag – VÄNTAN

Kvällssolen har nått min balkong men den värmer inte ännu där. Jag går i väntan på vår och sommar.

Tänkte ännu i sena kvällstimmen hinna med att delta i Elisamatildas utmaning.

Vad väntade du senast på?
– Ofta väntar jag på att få svar på mejl som har med jobbet att göra. Men väntan handlar också om vårens och sommarens ankomst. En regnig dag väntar man att solen ska komma fram. Och nu väntar jag på att alla restriktioner som har med coronaviruset att göra ska släppa – men det lär dröja ett tag.

Är du den som får vänta eller blir väntad på?
– Mig behöver man absolut inte vänta på i normala fall. Jag är alltid i tid, eller fem minuter innan jag måste vara på plats. Blir jag försenad till ett möte meddelar jag den andra parten. Vill inte missbruka någon annan persons tid.

Vad gör du vid ett tomt övergångsställe när det är rött?
– Väntar tills det blir grönt.

Låter du folk gå före dig i en kö?
– Ja, om de har bara en vara eller två i handen.

Hur är ditt tålamod gällande telefonköer?
– Så där… inget vidare. Beror på vilket ärende jag måste få skött. Kostar det att vänta, då väntar jag inte länge, annars kan jag hänga på ett tag.

27 reaktioner på ”Fem en fredag – VÄNTAN

 1. Det är verkligen väntans tider nu. Mest på våren och slutet på corona kaoset.
  Det sa min pappa alltid när jag var barn: 5 minuter före tiden är soldatens punktlighet 😆 Kram!

  1. Det var ett bra ordspråk – fem minuter för tidigt är lagom.
   Man får ju inte komma hem till nån på fest 17.45 och ringa på då om festen ska börja kl. 18 🙂

 2. Jag går mot rött om inga bilar kommer. Telefonkö är en av dem värsta tidstjuvar. Jag kommer alltid i tid och blir rätt så sur när andra låter mig vänta. Jag blir rätt så oresonlig.
  Kram! 🐯😷

 3. Jag jobbar en bit från där jag bor och en gång skulle jag till tandläkaren. Det tar 30 minuter att åka hem så jag ökade med 15 minuter för att vara i tid. Men så hände det en bilolycka och jag fick ringa och säga att jag skulle bli sen. Det blev jag. Det tog tre timmar innan de lyckades bogsera bort bilarna.

 4. Har du egentlig tenkt over hvor mye av livet vi bruker på å vente på andre, vente på at ting skal skje? Vente på at det blir kveld så en får lagt seg, vente på at det skal bli morgen og på tide å stå opp…

  1. Ja, det är en trevlig utmaning – såg nu också att svarstiden förlängts till tre dagar.
   Förr hann jag inte alltid med då jag har för mig att utmaningen bara pågick en dag.
   Kram!

 5. Härligt ändå att vi har våren framför oss nu, något man verkligen väntar på varje år!

 6. Du var mig ingen ögontjänare, du väntar på grönt till skillnad från de flesta andra. Vi har ju inga trafikljus så jag slipper svara hur jag skulle göra…Trevlig helg

  1. Vi har inga trafikljus i Lovisa heller, men är jag i större städer där sådana finns väntar jag alltid på grönt.
   Eller i 95 procent av fallen 🙂
   Trevlig helg!

 7. Älskar att du säger ”missbruka” någon annans tid, för det är ju precis det. Jag kan bli så irriterad på jobbet när folk kommer sent till möten eller struntar helt enkelt i att höra av sig. Respektlöst och väldigt irriterande!

  1. Ja, så är det. Om man struntar i tider struntar man också i andras liv. Någon kanske har avsatt en halvtimme för ett möte och ska sedan dra vidare.
   Om nån är försenad då påverkas ju allt och alla.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.