Trapporna på åsen, del 2

Min syster ville se trapporna på åsen så vi var där i går. Det var en ganska bitande kall vind, men klarblå himmel och fin utsikt över Lovisaviken.

Trevligt att se vissa hus från annat håll, till exempel gårdssidor, oftast är det ju fasaden man ser då man går på gatan förbi ett hus.

Utsikt över en del av gamla stan och Lovisaviken.
Förbi och genom sådan här terräng har trapporna byggts. Fascinerande med dessa stora mossbelupna bumlingar.

20 reaktioner på ”Trapporna på åsen, del 2

   1. Ja det är jätte viktigt. Mötte en bekant som jag brukar möte vid hundpromenad. Hon erbjöd sig att handla om jag behöver hjälp. Underbara grannar.
    🙂🌞

 1. Vi var faktiskt idag första gången och testade trapporna. Jättefina! Ett bra utflyktsmål! Nånting att visa för besökare. Roligt för barn att kliva uppåt och sen till lekplatsen vid kvarnen! Fin utsikt över stan…Och härliga stenbumlingar! FANTASTISKT BYGGE!

 2. Vilka fina bilder! Om det är något som skandinaver är duktiga på så är det att bygga trappor och promenadstråk i trä. Man anpassar trapporna till landskapet utan att spränga bort bumlingarna. Bra där!

 3. Jag älskar de där mossiga bumlingarna. Trappan är nog inte min favorit då jag skulle känna tvångstankar om hur småjävlarna skulle greppa mina fotknölar och försöka dra in mig där under. Ruggigt!

 4. Minns inte just den utsikten, men, åsen var ju underbar att besöka som barn, satt fantasin igång med just alla stenbumlingar. Och när det åskade ja då rullade blixtarna på åsen och de vuxna förklarade att de liksom fastnade där mellan åsarna och aldrig höll på att komma loss…
  Ett utsiktstorn fanns någonstans vill jag minnas, om jag inte helt är ute o cyklar. Där lär man ha spejat efter fiendeplan under kriget. Tack för nostalgitrippen

  1. Ja, så var det innan kärnkraftverket byggdes. Det lär har rullat på där över åsen och aldrig lossnat. Nu kommer de här ovädren inte på samma sätt in över Lovisa mer.
   Så trevligt att du känner igen vyer och att jag kan ge dig nostalgitrippar!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.