Britabakelse

Hur många av er känner till den? Jag har för mig att den är mer känd i Sverige än i Finland.
Ett frasigt marrängtäcke ställer krav på att bakelsen serveras dagsfärsk. Lingon ger syrlighet.

Det var stämningsfullt hos väninnan i går kväll. Djupa diskussioner och livets allvar med allt från corona till sjukdomar, men som vanligt varvat med mycket skratt och allehanda minnen från tider som gått.

I dag frissa. Tiden går så fort att jag sedan bara plötsligt ser i spegeln att det åter är dags att få topparna klippta. Efter det Tors match, där en tyst minut hålls för en kär kollega, en stor idrottsvän och god vän som nyligen gick bort.

22 reaktioner på ”Britabakelse

 1. Jag gräver djupt, djupt i minnet, men ingen klocka ringer. Vem var Brita? Verkar som om det är en svensk ”komposition”. Men vi har ju Ellentårtan som finns på menyn på självständighetsbalen. Och alla har vi ju varit där… Den har t.o.m. jag tillverkat en hel gång i mitt liv!

 2. Så gott det ser ut, men jag känner inte igen namnet på kakan. Jag har bakat något liknande en gång i tiden, men kan inte komma ihåg vad den kallades.
  Trevlig helg!

 3. Britabakelser har jag inte sett i Sverige, men de kan självklart finnas ändå. Den ser rätt god ut:-)
  Lycka till för Tor och frissan!

 4. Nej, känner inte igen Britabakelse. Kanske ätit den förr under annat namn.
  Bra att se till sitt välmående. Nu har jag klippt mig tre gånger sen slutet på juni. Jag har hittat min plats i centrum, på ensliga tider. Naglarna sköter jag själv, inget märkvärdigt, träffar ju inga märkvärdiga nu heller 😀

  1. Ja, det är väl ändå det minsta man ska kunna begära / önska – det vill säga att man får sköta om sig själv i dagens läge så gott som det går.
   Du har alltid toppenfina naglar, beundrar dem ❤

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.