Buhuuu! Jo, jag blev skrämd!

En trevlig häxa bakom disken.

I morgon är det Alla helgons dag och den här helgen under fredag–lördag firas Halloween på olika sätt också i Finland. Det har kommit allt mer prylar till salu. Godis, ljus, blomster- och pumpadekorationer – you name it.

För mig är det okay med spex och olika skrämmande ting. Pumpadekorationer och ljus är också fina. I morgon är det ändå viktigare för mig att komma ihåg alla de som gått bort. Att lägga ner ljus vid gravarna på kyrkogården hos nära och kära.

I Lovisas R-kiosk hoppade jag ändå högt då jag gick förbi det här godisbordet. Jag var inte ens nära att köpa något eller att röra vid godisklubborna… ändå skrek det där monstret till så att jag hoppade högt 😀

19 reaktioner på ”Buhuuu! Jo, jag blev skrämd!

 1. Har en känsla av att Halloween firas mera i Finland än här. Sakerna som fanns till salu i affärerna var inte speciellt många, och firandet kom ju av sig efter nya restriktioner även här…

  1. Förr var det annorlunda. Då jag bodde i Stockholm var det hur kommersiellt som helst, alltså 1998-1999 och även efter det antar jag.
   Nu verkar det ha blivit så att vi har mera Halloween här.

 2. På det viset är det skönt att bo på en ort, med nästan inga barn, och så är det ju mörkt, och mycket trafik på landsvägarna, som korsar varandra utanför mitt hus.
  Svante

   1. Det kom inte en enda en, och ringde på min dörr i år. Kanske de har trott på myndighetspersonerna, när det gäller Coronaviruset.
    Svante

   2. Föräldrar kanske också säger till barnen att de inte ska gå omkring som förr till okända och speciellt inte till äldre personer, på grund av covid-19.

   3. Jag tycker att det verkar som om föräldrar inte vågar säga emot sina barn numera.
    Svante

 3. Vi har ett likadant monster på köksön för tillfället, fick knäppa av honom idag då han börja skrika för sig själv. ” trying to take my candy are you, raaaaaaaaw!!” Jag ropade tillbaka att jag är ju inte i samma rum heller nu får du vara tyst!!!!

  1. Då jag bodde i Sverige 1998 var jag på en rolig Halloweenfest i Västerås där huset var dekorerat från källaren upp till takvåningen.
   Vi klädde ut oss i svarta sopsäckar som vi hade målat benrangel på. Det var kul!

 4. Här har jag slutat med gastar och otäckheter för det finns inga barn här nu. Däremot har jag förstås varit ner på kyrkogården och tänt ljus. Det har blivit milt här nu och snön har gått bort så nu kan man gå ut utan att halka på blötsnön. Glad är jag och hoppas på en lång höst och en kort vinter. Ha en fin helg

  1. Nä, det kan vara lite kul med allt spex och häxor och vampyrer och skrämma hit och dit 🙂
   Men för mig är alla helgons dag mer förknippad med ljus till gravarna på kyrkogårdarna.

 5. Inte min ”kopp te” direkt med halloween….men lite choklad sitter ju inte fel 😉
  Bra för svensk handel med dessa högtider antar jag…de behöver ju sina pengar i dessa bistra tider.
  Och ändå, det är ju barnens högtid….bara att kapitulera.

  Ha det fint nu.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.