Lördag – en dag utan måsten

Jag sover länge på lördag och söndag om jag kan, det vill säga om inga ljud utifrån eller något bankande i huset väcker mig. Telefonen har jag alltid på stör ej tills jag är redo att höra den plinga kring ditt och datt.

Inga måsten i dag. Förutom ett litet. Jag hade bett föreningen Corazon Grande sätta en bondost åt sidan åt mig vid torgförsäljningen, så att jag inte enkom för den skulle vara tvungen att stiga upp före klockan 9 och hasta till torget klockan 10. Jag behövde hinna till torget före klockan 13 och var faktiskt där redan strax efter 11.

Torgets ståtliga och yviga julgran. Jag ska någon gång ta en bild av granen då den är upplyst underifrån med ett lite blåaktigt sken. Senare tror jag att den får lampor också.

I ståndet med det blåvitrandiga taket till vänster om granen höll föreningen Corazon Grandes faddrar till. Det känns bra att understödja den. Siw som driver hemmet var klasskamrat med mig och vi tog studenten samtidigt.

Utöver bondosten köpte jag ett ljus, det är ett vackert blockljus som brinner väldigt jämnt och länge. Dessutom fann några pepparkakor och små frallor vägen ner i min inköpsväska.

Frallorna och bondosten.

14 reaktioner på ”Lördag – en dag utan måsten

 1. Låter gott med ost och fralla. Såg att granen och släden med tomten kommit på plats i byn. Skall ta ett foto när vi går förbi nästa gång.
  Kram Anki o Minton

 2. Det var inte många montrar på den marknaden, men det var glädjande att se att just Corazon Grandes stånd var välbesökt. Å pepparkakorna var en fröjd för ögat.

  1. Det mesta är nedstängt hos oss, folk vill inte röra sig ute bland andra mänskor på grund av pandemin.
   Ändå har vi ju haft väldigt få fall i Lovisa, men alla är jätteförsiktiga.
   På torget är det ändå lätt att handla, att hålla avstånd och utomhus är kanske risken för smitta inte lika stor.

 3. Vad jag saknar små marknader och alla sommarmarknader som annars fanns. Det är så mysigt att gå där och kolla allt som finns. Vad bra att du fick din ost och lite till. Trevlig 1. advent. Nu lyser det i mina fönster.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.