Skyltsöndag, den 6 december 2020, Hurra Finland!

1917 blev Finland ett självständigt land. Och att vi så kunde förbli även efter krigen därefter, har jag bland annat min morfar och många andra att tacka för. I dag firar vi vår självständighetsdag ❤

Morfar stupade 1940, dödsdatum är fastlaget till den 14 september, men hans kropp återfanns aldrig. Man tror att han dog i ett flyganfall, eller ute på isen på en sjö, av kulor som fienden kanske sköt från skogen?

Den här annonsen fanns på Hufvudstadsbladets första sida i dag. Jag tycker att den är fyndig, fastän kanske någon invänder mot det vita och bruna. Fazers blå kallas ju chokladen ändå, och Fazer är blåvitt, inhemskt.

Detta är mitt bidrag till denna veckas Skyltsöndag som förvaltas av BP som har bloggen Konst eller konstigt.

12 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 6 december 2020, Hurra Finland!

 1. Grattis på självständighetsdagen! Den infaller ju på rätt datum – 6 december, St. Nikolausdagen, som firas i många europeiska länder på kontinenten med presenter till barn.
  Tycker precis som du att Fazers skylt i tidningen är riktigt, riktigt fyndig. Men jag slår nästan vad att ett stort antal konservativa personer kommer att kritisera denna reklam.
  Tusen tack för länken och ditt toppen bidrag till Skyltsöndag:-)

 2. Grattis på Självständighetsdagen! Fazers är fin choklad och jag har faktiskt fikat på Fazers konditori i Helsingfors som det känns som hundra år sedan 😀

  1. Ja, ibland känns det som att det är hundra år sedan man gjort nåt. Nu tio månader sedan jag var i Sverige senast, känns också som väldigt länge sedan.
   Kanske man nu börjar prata om före coronan och efter coronan…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.