Trees on Tuesdays

Jag har lite saknat den utmaningen. Det var Photo by Susan som inspirerade oss andra att delta, men nu har hon inte skrivit något sedan sommaren 2020, och jag vet inte om hon bara slutat blogga eller om något annat hänt henne.

Som sagt – jag gillade den utmaningen, och hur det än är med Susan tror jag hon tycker det är både kul och okay om vi andra fortsätter med bilder i serien. Samma som Flowers on Fridays.

Hörde på tv i dag att Åland har haft +14 grader. Inte en fin egenskap att vara avundsjuk, men LITE avis blev jag allt, för vi har fortfarande ganska mycket snö kvar. Hade väl som mest +5 i dag men blåsten gör att det ibland känns som minusgrader.

I dag är jag ändå glad för varje dag som jag vaknar frisk och så länge som nära och kära klarar sig utan covid-19.

Förlängda restriktioner är att vänta. Tycker nu redan mycket synd om företagarna speciellt inom restaurangbranschen. Man ska inte behöva hänga på varandra på barer i fyllan och villan, skrika och sjunga… Men i en liten stad, där smittspridningen är under kontroll, borde man få gå ut och äta. Med vett och etikett i bagaget, så att våra små företag överlever.

Man kunde hålla restaurangerna i de större städerna (läs Helsingfors och Åbo) stängda, för där är smittspridningen stor nu.

Ett par dagar mycket jobb kvar för att få ut våra 44 sidor i storspridningen av Nya Östis.
I dag fick jag också Teams installerat och klart för användning så att vi kan börja hålla regelbundna redaktionsmöten på distans. Vi har absolut känt till möjligheten tidigare, vi är inte bakom flötet 😀 Men vi har klarat oss med telefonsamtal och mejl och Messenger.

Nu känns det ändå som att coronapandemin inte får något fort slut och inte restriktionerna om möten/träffar heller, så nu ska vi börja ha digitala träffar 🙂

Jag är ännu inte riktigt du med nya WordPress. Det är tråkigt – det förtar min lust att blogga.
Men jag har inte tänkt ge upp ändå, inte låta WP:s ändringar slå ner mig.

31 reaktioner på ”Trees on Tuesdays

 1. Vi har haft en rätt fin dag här i Kårböle idag. +14 grader kring 13:00, nu 17:50 är det fortfarande +8,7 grader. Solen lyser upp mitt tangentbord. Undrar vilken typ av väder vi får imorgon?
  Svante

   1. Det är 1 plusgrad 05:00 idag också. Hoppas på promenad idag också.
    Svante

 2. Jag tänker på henne ibland och undrar. Fin bild du hittat.
  Det känns väldigt tråkigt med denna pandemin.
  Längtar till en promenad i Växjö med restaurang besök.
  Kramar från oss

  1. Det är mycket vi längtar efter nu ❤
   Men tänk att vi har bloggarna, och vännerna via dem.
   Och troligtvis har pandemin lärt oss mycket – jag hoppas i alla fall det.
   Nu blir vi glada för små saker, som att kunna gå på café och på en promenad.
   Kram!

 3. Jo då, vi hade också nästan 14 grader idag. Alla kom upp ur idet samtidigt kan jag väl säga. Mycket folk på innergården och på balkongerna.
  Håller helt med dig angående restaurangerna. Att man stänger håll-igång-ställen kan jag förstå, men att stänga ned den lilla kvarterskrogen som regelbundet besöks av 50 plussare för att äta och/eller tar en öl eller en vinare är aningen fel.

  1. Jag begriper inte varför vi inte kommer över +5 🙂 Undrar om Putin har sitt finger med i spelet…
   Ja… man kunde nu efter ett år rikta restriktionerna att beröra de städer/platser där smittspridningen är värst.

 4. Jag har Susan på FB. Hon fyllde år för inte länge sedan och svarade på alla gratulationer. Fast inga inlägg där heller. I förrgår såg jag henne gillar något i en grupp som vi båda två är med i.
  Fina trädbilder!

  1. Svårt att veta… tror att coronan hänger kvar ungefär ett år till… tills vaccinen kanske biter på viruset.
   Eller också blir vårt nya liv sånt att vi måste lära oss leva med nya virus, död, smittspridning och sånt.
   Utan att stänga ner allt?

 5. Jag saknar också Susan – och har liksom Kristallina sett att hon gillat en del på fb … Jag mejlade henne förra året, men hon verkar inte vilja ha kontakt …
  Visst känns det läskigt med smittan som verkar breda ut sig alltmer …

  1. Skönt att höra att Susan inte gått bort. Ibland stannar jag vid tanken att nån annan gillar i hennes namn… då hon inte svarar på meddelanden som ni, hennes vänner skickar. Läskigt med den tanken och läskigt med smittan.

 6. Då är värmen och våren närmare dig nu, hoppfullt.
  Inte roligt med begränsningar, jag vet mycket väl hur det kan vara.
  Jag klarar inte heller av det nya WP, som du säjer, tar bort lusten att blogga.
  Sköt om dig!

  1. Man önskar ju att dom kunde lyssna på något slag av respons, men man kan inte ge sådan nånstans.
   För att dom skulle drunkna i den?
   Har haft en tretton år, så skulle kännas svårt att byta – men man borde ju protestera…
   Att följa statistiken är inte längre lätt och den höll mig motiverad länge.
   Stön!
   Kramar till dig!

   1. Det kanske är olika på temana, om jag går in på Admintrationspanelen och klickar på Inlägg/Alla inlägg, så finns det allra högst upp till vänster ovanför de gamla inläggen
    ”Inlägg Skapa nytt” och där kan du välja klassisk redigerare. Så ser det ut hos mig i alla fall. Kram

   2. Jag kunde ha struntat i att beskriva hur behändigt det är att hitta den klassiska redigeraren, för i dag har den försvunnit för mig också. Jag gjorde ett inlägg och skulle gå in och göra en ändring och nu är den borta! Jag blir så ledsen – Ska jag byta blogg igen eller helt enkelt sluta med det här.

   3. Visst blir man frustrerad och ledsen över ändringarna som görs utan att vi får meddelanden.
    Jag är besviken över att statistiken inte syns på samma sätt som förr, den syns i och för sig – men på ett betydligt sämre sätt…
    Vi kämpar på – jag vill inte byta portal då jag skrivit tretton år på samma.

   4. Jag bytte för bara något år sedan, så jag vill absolut inte byta igen. Det är väl att bita i det sura äpplet och acceptera det nya.
    Kram

 7. Sars-Cov 2 är här för att stanna, vare sig vi vill eller ej. Regelbunden vaccinering gissar jag blir det nya, precis som med influensan varje år. När vi äntligen har vaccin tillgängligt för alla gissar jag livet återgår till det normala…. när det nu blir….?

   1. Tack för responsen! Det är bra att sidan ser någorlunda snygg ut, den lär vara rörig om man läser den på surfplatta men i telefon och på stationär dator syns allt rätt. Jag kan inte lägga ner hur många timmar som helst på att få den snygg, så din kommentar här gläder.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.