Kräftor, räkor och brasa

I går hade vi kräftkalas med Pia, Robin och Minna.
Jag som inte äter kräftor fick en jättefin räkmacka med majonnäs, sallad och kokta ägg.

Det var en mycket rolig fest med många glada skratt. Inte minst vad gällde kräftorna från Egypten. Skalet var hår, men innehållet gott, sade dom som åt. Ibland strittade en del av kräftan iväg under behandlingen, men ingen fick en klo i ögat 🤣

Själva innehållet tycker jag också om, egentligen. Men jag tycker inte om allt besvär man ska ha innan man kan få ut nåt att äta från djuret. Det är ett sådant otroligt pillande och kladdigt ävenså. Men det lär ska vara just det som är själva grejen 🙄😆

Nästan svarta var kräftorna och det slängdes några skämt om det också, men det kan jag inte skriva här 😀
Den finaste räkmackan! Tusen tack för arrangemanget Pia och tillsammans gör gästerna festen! Får gärna bli en tradition!

15 reaktioner på ”Kräftor, räkor och brasa

 1. Jag håller med dig. Bökigt värre, pill jobb som aldrig tar slut, händerna luktar, och svårt att bli mätt. I alla fall tar ju tid. Och äter man innan…. Ja då är man redan mätt så varför ska man hålla på. Räkmacka är en superb alternativ.

 2. Ja, Carita, pillandet är grejen med att äta kräftor och snapsarna förstås. Sedan kan man ju låta bli att pilla och bara äta stjärten. Kräftor från Egypten har jag inte sett här, men ärligt talat så ser de oaptitliga ut. Svarta kräftor – nja. Ögat vill ju också äta, tycker jag.

 3. En fin svensk och finsk tradition. Vet du egentligen ursprunget till höstarnas kräftskiva? 🤔 Inget som firas i USA. Eftersom Sonen är allergisk mot skaldjur, skulle det ändå inte vara ngt kalas som vi ställde till med, men visst kommer jag ihåg att kräftor är goda! Trots att de är pilliga! ( men du som pusslar, borde väl ha tålamod att dra kött ur klor och stjärt…?) 😉

  1. Jag vet inte varifrån traditionen med kräftskiva kommer, men Herr Google kanske vet 🙂
   Troligen har det att göra med att kräftorna kan fångas först då, när det blir svalare vatten, och mörkare i augusti?
   Pillande med pussel orkar jag med, men kräftor… nej tack, och så kladdigt! 😱🤣

 4. Ser ut som en trevlig fest..👍 och håller med dig om att det är kladdigt och jobbigt att få ut det man vill äta men att det hör till..😁 räkor är egentligen både godare och lättare att handskas med..men som sagt ingen kräftskiva utan kräftor..kram 🤗

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.