Rapport från gråväders-Lovisa

Det var jämngrått i går och lika grått är det i dag. Blött också, plus fem grader. Regnet smattrar mot fönstret.

Jag har suttit tre timmar vid datorn och förberett tidningen för den 25 november. En lista på planerade artiklar och lediga jobb har gått ut till medarbetarna. Jag har också skrivit om kulturstöd som välfärdsnämnden beviljat olika föreningar.

I går fick jag pusslet klart och nu får jag se när jag river upp det och börjar på ett nytt som jag köpte för några veckor sedan 🙂

Mitt liv kan verka enahanda. Mycket tid går vid datorn och nu då vädret är som det är ser jag på kvällarna på tv, läser tidningar och bloggar. Och pusslar. Men jag är nöjd. Ofta väldigt tacksam också för att jag i dessa tider kan göra nästan allt jobb hemifrån. Behöver inte hoppa i bilen och köra till en annan stad och kan ibland ta sovmorgnar 🙂

I dag skulle jag ha en träff med en man, en kollega som också jobbar med tidningar, men han blev sjuk av influensavaccinet, så träffen skjuts fram.

Min amaryllis har bara en gång fått vatten på över en vecka. Det står att den ska ha vatten var fjärde dag men jag vill inte skynda på blomningen. Nu är den ju redan på gång!

10 reaktioner på ”Rapport från gråväders-Lovisa

 1. De flesta av oss har nog ett litet inrutat liv och framför allt i dessa tider. Jag gör också varje dag samma saker men är en människor som gillar rutiner. Mitt highlight är mannen i mitt liv för att vi inte bor ihop.
  Blev ingen amaryllis i år. Jag har helt enkelt inte plats att ställa den någonstans men mina två novemberkaktusar och orkidéerna driver många knoppar. Kram!

  1. Vissa rutiner gillar även jag – absolut!
   Att inte bo ihop har säkert sina fördelar, att man inte nöter på varann.
   Ett sådant förhållande skulle passa även mig – hoppas kan man ju alltid, att den dagen kommer då jag hittar livets pusselbit.
   Heja för dina kaktusar och orkidéer!

 2. Alla jobb blir till en viss rutin i slutändan. Det går inte att komma ifrån. Enda ”riktiga” variationen är om man skriver om olika ämnen. Men även om arbetsuppgifter blir till rutinjobb så är det betydligt roligare att vara journalist än montör på ett löpande band…
  Får väl dela med mig av solen vi fick idag. Bara en plusgrad, men jag tackar för den blåa himlen:-)
  En superb bild på amaryllis!

  1. Ja, visst är jag hellre journalist med det omväxlande jobb jag har en att jag står vid ett löpande band och gör nåt statiskt 🙂
   Vad skönt att du fått se solen och en blå himmel!

 3. Pusslet hann du också klar. Ser så imponerande ut. Men kanske är lättare med omfattande mönster än med mindre mönster och mycket hav och himmel. Jag har aldrig pusslat. Men jag kan förlora mig i solitaire kortleken

  1. Alla har vi våra intressen och bra så 🙂
   Jag gillar dessa tämligen lätta comic-pussel. Klart att det är svårare med stora blå ytor av himmel eller hav, brunt av sand, många gröna nyanser av gräs och träd.
   Ibland gör jag sådana pussel men nu på senaste tiden mest comic.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.