Julens lugn lägger sig i stugan

Bilden tagen från porten till gamla kyrkogården i Lovisa. Där långt borta, på en svart skylt, hänger en borttappad tomteluva!
Det har varit fyra timmars ”fläng” i dag. Vi förde julljusen till kyrkogården redan i dag för att få en lugnare julafton imorgon. Det blåste som attan på nya kyrkogården, så där var det en stor utmaning att få ljusen att brinna. Här på gamla kyrkogården var det lugnare då den ligger i skydd bakom åsen och blåsten kom från väst.
De gamla murarna med mossa och nu även ett lätt täcke av snö är så fina ❤

Vi fixade också i dag den mat som vi behöver till julaftonen och skötte en del ärenden för vår mamma.

Nu ska det bli mys i soffan med Bingolottos uppesittarkväll! Brukar få kopior av lotter av en vän i Sverige ibland. Inte för att jag kan vinna något på dem, men det är kul att ”spela” ändå. Nära 25 000 kronor i Ettans Bingo hade min kompis 🙂 Skulle vara kul att kunna spela det här även i Finland!

14 reaktioner på ”Julens lugn lägger sig i stugan

 1. Har tagit det lugnt idag. Några promenader med Minton och njutit av snön. Nu är det bingolotto och kanske blir det en liten vinst. Inget på ettans men det blir fler.
  Kram Anki o Minton
  🐾🐾🤶

 2. Det ser mycket fridfullt ut på kyrkogården, lika fridfullt som man skulle önska julen var i alla länder i världen.
  Bra att ni klarade av alla ”måsten” redan idag. Det finns ingenting värre än att stressa. Har faktiskt aldrig tittat på Bingo Lotto. Eller nu ljuger jag. Kollade det första avsnittet med Leif ”Loket” Olsson i slutet på 1980 talet. Ja, det var ju ett tag sedan…

  1. Lite sol hade vi på eftermiddagen – fint! Minus tretton grader nu. Lite väl kallt… brrr! Ska hålla i sig några dagar och sedan gå upp till minus sju som känns lite mer lagom 🙂
   God jul och kram!

 3. träden är alltid väldigt fina i Kyrkogårdar. Mycket näring i jorden kanske. Jag älskar att g¨å i gamla kyrkogårdar. Fridfull stämning.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.