Glad måndag! 24-01-2022

Sakta men säkert avancerar jag med pusslet. Den här helheten med arbetsgubbarna fick ytterligare några bitar till efter att jag tog bilden igår kväll.

I dag har det varit jättemycket jobb att koordinera alla texter och grafiken vi ska ha efter välfärdsområdesvalet. Utan anställda är det alltid en utmaning då jag inte kan ge order åt redaktörerna. Men många ställer upp från det team vi nu har, och vi brukar säga att vi gör så gott vi kan och det får räcka så 🙂
Då jobbet sker helt på distans blir det massor av mejl varje dag och meddelanden via Messenger som är en viktig kanal för oss som leder jobbet och behöver ha kontakt med layouten och övrig produktion.

Orsakullan vill i sin utmaning i dag att vi ska skriva om Ett känslosamt ögonblick.
Många sådana har förstås fått plats i mitt snart sextio år långa liv, så det blir svårt att välja. Men kanske den stund för några år sedan då vi första gången, en vacker höstdag, tog ut mamma i en rullstol efter att hon blivit opererad för en tumör i hjärnan och legat på sjukhus flera veckor. I dag mår hon bra, klarar sig med hemhjälp en gång i veckan och vår hjälp däremellan.

14 reaktioner på ”Glad måndag! 24-01-2022

 1. Helt fantastiskt att din mamma återhämtat sig så väl. En riktig krutgumma med andra ord.
  Distansarbete är det just nu överallt, så du/ni är inte ensamma. Å det funkar ju alldeles utmärkt för de flesta.
  Men som chefredaktör måste du väl ändå få bestämma över dina redaktörer. Du är ju ansvarig. Annars är det ju bara en titel.

  1. Det är det här som är så svårt att förklara. Nya Östis har inga anställda. Alla är frilansare. Jag kan fråga dem och föreslå och önska att de tar sig an en artikel.
   Men jag kan inte befalla någon, tvinga någon att skriva något och säga ”du har lön för detta” – för ingen har lön. Alla väljer fritt vad de vill skriva om, och jag bestämmer om jag tar emot det eller inte – när det väl har publicerats får skribenten ett arvode för det 🙂
   Som chef red har jag mycket planeringsansvar och administrativt ansvar och jag beställer våra artiklar. Så där förenklat sagt 🙂

 2. En fin kommentar till dig på Glad måndag och med känslosamma minnen även från mig.
  Denna dag har jag inte varit i form, men så är det ibland. Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.