Våren är inte här än

Men stundvis kan det kännas att den är på väg. Då solen lyser från en klarblå himmel och värmer ens lite, lite. Då människor bär solglasögon för att den vita snön bländar. Inte så mycket dripp dropp ännu och inte så mycket titityy av fåglarna, men lite även det – ibland.

Vädret växlar ändå mycket ännu, vi är ju fortfarande i vintermånaden januari. Vi har haft ett par plusgrader igen, med den påföljd att gatorna fryser till is och det hjälper föga med silikonstift på bildörrarnas gummilister. Plastpåse med hett vatten är ofta bästa första hjälpen, då det är plusgrader på dagen och ibland bortåt -10 på natten.

Korsningen av Östra Tullgatan och Chiewitzgatan. Spåret av ett flygplan var det enda vita på himlen 🙂

Riktigt galen bråd dag i dag för biträdande redaktionschefen och mig. Alla trådar har gått heta, men så är det ibland och nu borde det lugna ner sig något mot kvällen. Slutspurt med tidningen i morgon och sedan förhoppningsvis några lite lugnare dagar igen. Så här rullar det på!

12 reaktioner på ”Våren är inte här än

 1. Ljuset är så underbart och din bild visar det så fint. Sol här också med +5 grader och varmt om man satt i lä.
  Kramar från oss

 2. Idag har vi haft samma väder och samma vägförhållanden – isgata respektive hockeyrink. Fågelkvitter har vi haft sedan annandag jul. Ingen aning vad det är för fågel/fåglar som sjunger så tidigt på året. Men roligt är det och ett klart vårtecken tycker jag.

 3. Vi hade samma väder det sista och lika halt överallt. Inte roligt när man får gå ut med hunden flera gånger om dagen. Ändå var jag glad att solen visade sig hela dagen. Kram!

 4. Vi hade lika vackert solsken denna tisdag. Dock inte varmare än -21…! Skicka gärna hit några plusgrader! Vi tar så gärna emot. 😀

  1. Va?! Har ni haft SÅ kallt? Brrrr!
   Jag hoppas vi slipper den kylan nu resten av vårvintern.
   Kalla nätter hotas det med, men inte mer än -11 kanske. Jag vågar tro på sjudygnsprognosen.

 5. Här på svenska Västkusten har vi ingen snö och igår kändes det som vår här. Satt på altanen med avstånd tillsammans med vänner, härligt.
  Trevlig dag!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.