Svartpeppar ska det vara

Svartpeppar lär ska vara hälsosamt. Till exempel i kombination med gurkmeja, honung och kallpressad kokosnötsolja. Här startar min dag nu med färskost, även bondost kallad hos oss, på bröd toppat med svartpeppar.

Ska i det stora hela försöka ha ledig dag i dag. En nyhet fick jag dock ta emot. I sådana fall vaknar nog den gamla, ibland smått trötta journalisten, i mig. Nyheten ska ut på webben. Bara i kort form och hänvisningen går till huvudprodukten, så att jag hoppas att vi även säljer lösnummer.

Kanske sätter ut fler bilder från min dag i dag. Inga andra planer än att flytta bilen, om den startar. Det vill säga att inte den trilskande lampan tömde batteriet. Tar varm vattenpåse med direkt för det var plusgrader igår och minus åtta i natt.

Vi hörs!

12 reaktioner på ”Svartpeppar ska det vara

  1. Bilen startade, snöyran har ännu inte börjat men lär vara på kommande.
   Trevligt att du läste nyheten, fastän den är sorglig. Stationen där jag tankar för att jag får personlig service.

 1. Jag är stooor förbrukare av svartpeppar. Och äntligen har jag fått tag på en bra elektriskt pepparkvarn , bara trycka på toppen -och mal som en galning, belyser också mackan så att jag inte råkar missa den. Färsk och gott. Jag gillar det så mycket att vid ett tillfälle råkade jag peppra på min söndagskaffe. Det var okej med det också.

   1. Jag var hemma hos en kompis och när maten var serverade började jag omedelbart peppra maten. Då säger hennes man att det är oartig att göra så innan jag har smakat. Men jag sa, att jag behöver inte smaka det för att veta att pepparmängden är definitivt under min smaknivå.
    Men nu efteråt undrar jag faktiskt varför är det mer artigt att smaka först och salta eller peppra efteråt. Det är nog mer oartig i så fall, för då underkänner man direkt maten och kokkonsten. Eller?

   2. Ja, jag känner till de där tankebanorna – hur kocken kan uppfatta det då man saltar eller pepprar.
    Men det går ju i alla fall lättare att sätta till än att ta bort 🤣 om nån satt för mycket av nåt.
    Så kocken borde ha överseende 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.