Hälsostegen, dag 6

I dag behövdes promenaden verkligen. Har haft en arbetsdryg vecka hittills och promenaderna har jag börjat se fram emot som dagens höjdpunkter. Nya rutter verkar inte heller vara alltför svåra att hitta, tillsvidare.

Det blev nog den intressantaste promenaden hittills, i alla fall vädermässigt sett 🙂

Vi har en otroligt vacker åsterräng i Lovisa, så bara genom att välja den går det att hitta många olika rutter, stigar och små vägar. En bit längre fram härifrån sluttade stigen rätt mycket och var täckt med våta löv, så där gick jag extremt försiktigt.
Det var +12 grader och blåste friskt, men väldigt skönt var det. Då solen kom fram värmde den påtagligt.
Här är jag bakom nya kyrkogården. Det finns så många vackra träd och blåbärsriset är fint. För att inte tala om alla dofter i skogen. Jag tänkte faktiskt inte på älgflugor nu. Glömde dem! Men kanske de inte finns så här mitt inne i stan, för den här terrängen är centralt belägen.
På kyrkogården vilar många och här vilade även jag. Tack för bänken 🙏 den var på precis rätt plats. Överlag fick jag inte i dag ont nästan alls, lite de två hundra sista metrarna bara. Hade inte ens stavarna i dag, testar lite olika sätt att gå.
Hade ett paraply i handen och bra var väl det, för plötsligt kom det en rejäl vindby och en regnskur. Tur att jag inte flög iväg som Mary Poppins för det hade ju varit fusk, eller i alla fall hade jag tappat stegen för den sista sträckan från kyrkan hem. Mitt paraply har ett praktiskt tittfönster 😀

4077 steg visade mobilen i dag efter promenaden.

17 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 6

 1. Vilken underbar promenad genom den lilla skogen. Höstfärgerna gör mej glad. Har sluppit regn under våra promenader idag. Glömde starta stegräknaren på morgonpromenaden men de andra två promenaderna kom jag upp till 4896 steg. Blev förvånad för jag trodde inte jag gick så mycket.
  Kramar från oss

 2. Åh, vilka bilder från åsen, speciellt den första! Där gick jag också ofta när jag bodde i Lovisa. Jag gillar när vädret ”märks”, speciellt blåst. Idag var det också rätt varmt, jag skurade krukor och plockade in lite inför vintern . Sköna eftermiddagstimmar! (Hur många steg blev det?)

 3. Så vacker terräng att promenera i…och älgflugor borde du inte behöva oroa dej över där, för de lär bara finnas där det är älgstråk, där älgarna håller till

  1. Det varierar mycket från dag till dag. Minimum är ju 2500 och jag har fått närmare 2900, och som mest över 4000 🙂
   Jag är nöjd, fastän jag vet att många går mångdubbelt fler steg.

   1. Det blir som jag nu läser tyska på Duolingo. Jag skulle egentligen bara 15 minuter. Men sen blir uppemot en timme när jag har tid. För det är så kul.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.