Hälsostegen, dag 16

Det ösregnade och blåsten rev i luvan då jag lämnade hemmet för dagens promenad. Vi hade haft layout hemma hos mig med kollegan Pia och jag följde henne hem.
Ungefär halvvägs slutade det regna. Blåsten var behaglig och varm, det är +12 grader så jag klagar inte. Blotta tanken på att det skulle frysa på i natt (inte lovats minusgrader) skrämmer ju ändå, för då skulle vi ha en isbana med de mängder av vatten som kommit.

Bild två och tre är tagna ungefär från samma plats på Mariegatan.

Min korta promenadspurt ledde till K-Supermarket där jag behövde köpa knäckebröd, annat bröd och pålägg. I ryggsäcken fanns plånboken, i fickan mobilen som räknade stegen.

Efter sexton dagar har jag fått bättre flås. Jag kan gå raskare och jag får inte alltid ont i ryggen. Men helt utan smärta går det ännu inte. Då stannar jag och tänjer. Så om ni ser nån gumma som lutar sig framåt och sträcker händerna mot marken med baken i vädret har hon inte tappat nåt 😂

Det första som jag gör då jag kommer hem igen är att skriva in mina steg på hälsostegen.fi och sedan skriver jag blogginlägget. 2883 steg blev det i dag.

24 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 16

 1. Då har vi samma väder i dag. Storm, regn och åska sedan blev det sol och lugnt. Då gör det nytta med dina promenader och det gillar jag.
  Kramar från oss

  1. Ja, jag tänkte ett tag – hund borde jag ha – men förnuftet säger att jag inte har den tid som en hund skulle kräva så där annars.
   Men nu vet jag att jag kommer ut – i väder som väder – så länge jag får vara frisk.

   1. 👍😊 Nej du jobbar för mycket för att ha hund. Jag tänkte bara att det är ungefär som att ha hund att man går ut i alla väder som du gör nu när dina steg ska räknas varje dag, oberoende av väder.

 2. En bonus av dina hälsostegar är helt klart sättet du fotar. Kanske inte sättet utan tidpunkten när du tar bilder. Helt underbara resultat. Å där spelar det ingen roll alls hur långt du har gått. En ren njutbar bonus:-)

 3. Ja, du vet ju var jag befinner mig och vädret är lite annorlunda här.
  Fast hösten kan också vara fin, fast utan för mycket regn och blåst.
  Sköt om dig och vandra på!

 4. Bättre flås efter dryga två veckor är ju toppen. Milt höstväder är så otroligt skönt att vara ute i, som en smekning mot huden. Så vacker bild på allén, fint med ljusblänken. på gatan och de gula löven i allén.

   1. 😵Jag förstår. Det heter kanske boulevard om det är i stan igenom bebyggelsen och allé om det är mer fristående och leder till nån flott byggnad på slutet. 😀

   2. Boulevard är en lång, bred gata, med två körfält och trädplantering med gångstråk mellan dem. Kollade på Wikipedia.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.