Hälsostegen, dag 19

3075 steg i dag, men en rask marsch på kvällen efter att tidningen var klar. Det var +4 grader då, men faktiskt riktigt skönt!
Vägarbeten i det oändliga i vår lilla stad. Drottninggatan, inte helt avstängd, men som ni ser, från apoteket Kronan kommer du till biografen ungefär, men där måste du göra en U-sväng med bilen. Det är omfattande arbeten med gamla avloppsrör som byts ut till nya. Räknat med arbetena som berör staden som helhet, inte bara på denna gata, krävs det ett par år minst innan allt är klart.

Fördelen är att kunna röra sig till fots.

Och idag blev jag faktiskt euforisk. För första gången på kanske tjugo år sprang jag 40 + 20 steg. Under många år och många nätter har jag bara drömt om det. Tänk att kunna jogga lite, springa några steg… Nu testade jag det, och lyckades 💪❤🙏 Jag har ju gått raskt nu några gånger, och i dag fick jag inte ont i ryggen heller. Så jag tänkte att okay, jag kan väl försöka springa lite också…

Nånstans ska det väl få sin början. Det ofattbara, om jag kommer att jogga lite som 60-åring längs med vintern och våren.

Behöver ju ändå hålla mig kvar på jorden. Har köpt årets första adventskalender. Och precis som ifjol… då affären envisas med att lägga ut dem till försäljning redan i oktober börjar jag äta första biten i november. Sedan kan jag se om jag tycker att kalenderns innehåll var bra nog och köpa den i gåva till nån annan, för december månad 🙂

19 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 19

 1. Wow du är fantastiskt som har börjat jogga lite. Fick reklam idag och det var massor med julpynt. Tycker det är för tidigt.
  Kramar från oss

 2. Första bilden med lampan och det gulnade trädet ser ut som en fyrverkeripjäs. Så du tycker att fyra grader känns skönt… mår du bra eller;-)

  Skoj med att du sprang några steg! GRATTIS! Bra att du gör det nu och inte på is och snö. Så fort man kan få kondis, eller hur!? Det borde vara en riktig sporre för dig tycker jag:-)

  1. Visst har kondisen förbättrats, och jag säger det nu till alla som kämpar med att komma igång.
   Kämpa på två veckor, regelbundna korta promenader – du får se att det GER resultat.
   Ja, då jag går raskt känns +4 grader skönt 🙂

 3. Hejja dej! Vilken tuffing som både traskar å springer 👍🥰 Kom ihåg att vila oxå. Å vilken läcker adventskalender 😋😋 har aldrig sett den modellen. Själv ligger jag i soffläge å me kryckorna hasar jag mej fram ti matbordet, me jämna mellanrum 😜 Beställde några lego-julklappar kl 07.30 imorse, till lilla gullegrynet. Du e verkligen duktig med alla dina hälsosteg 👍👍 å nu har du fått en bra början ✌🥰

  1. Jag har inte vilat en enda dag, men mina promenader är ju inte längre än 2200 – 4200 steg och kräver 25-40 minuter, så jag överanstränger mig inte 🙂
   Du måste ju vila nu efter operationen, men tids nog kan du också börja promenera igen ❤
   After Eight-kalendern var ny även för mig.
   Kram!

 4. Grattis till att kommit över tröskeln och joggat några steg. Så hurtig är inte jag!
  De senaste åren har jag inte haft någon ”riktig” adventskalender utan en Trisskalender och det ska jag köpa mig i år också.
  Kram, Ingrid

  1. Trisskalender är ju spännande. Synd att vi inte har dem i Finland och att vi inte kan köpa era bingolotter heller.
   Kan se på programmet men inte ha spänningen med lotten själv.
   Kram!

 5. Inte illa! 🎉 Grattis till de första jogging stegen! Säkerligen blir det flera! Själv är jag urdålig på löpning. Hittar inte rätt rytm mellan andning och steg, men har förstått av löpande vänner att detta kräver övning och tålamod. Vilket jag inte har, så det får bli anan träning istället.
  Härligt att det går så bra för dig! God fortsättning! 💪

  1. Tror inte heller att jag med de kilon jag har kan springa så mycket, och brösten har alltid ställt till besvär för joggning 🙂
   Men lite ska jag försöka lunka då och då. De riktigt raska promenaderna är nog nyttigast ändå, tror jag.
   Tack för allt pepp!

  1. Har inte gått ner ett gram i vikt, men det gör inget.
   Kanske kroppen blivit tajtare? Musklerna starkare, och muskler väger ju.
   Så jag går på vågen bara en gång i veckan och konstaterar, ok – promenaderna till trots står allt stilla där 🙂

  1. Det var nog bara 20-40 lugna lunkande steg, inte så att jag sprang såsom andra springer, men för mig var det lätt joggning några tiotals meter.
   Måste ju börja nånstans på nåt sätt 🙂

 6. Då har dina promenader haft effekt, kul att du kände dig euforisk. Jag tänker bara att promenader kan vara bra nog, det är större risker med att springa.

  Förra året skickade jag min syster en läskalender, hon fyller år i morgon. Hon blev väldigt glad över en lite bok att läsa varje dag. Jag skulle nog gärna ta en chokladbit varje dag, men det får jag inte.

  1. Jo, jag ska inte springa mycket, det får vara nog med några språngsteg då och då.
   Jag läste först läsk-kalender 🙂 Men förstod sedan att det handlade om att läsa.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.