Hälsostegen, dag 18

Blir så glad av den här bilden 😀 Jag hann ut innan regnet kom. Såg hotfulla moln torna upp sig och nu är det mörkt som i säcken därute, nästan. Regnet smattrar hemtrevligt mot fönstret.
Här är jag på väg att ta mig genom Kapellparken i centrum.

3376 steg blev det i dag, en del av dem kom i Borgå. Tyvärr hade jag inte telefonen i fickan då försäljningschefen och jag traskade från stadshuset till affären där vi köpte telefonen, och tillbaka. Det hade blivit omkring 800 till då. Men jag kan inte komma ihåg allt. Glömde telefonen i bilen och hade det lugnt och skönt utan pling och ring 😄
Ortodoxa klockstapeln vid Degerbygatan.
Ungefär halvvägs under promenaden, i motlutet från polisstationen till torget, fick jag ont i ryggen. Stretchade lite då jag kom till rådhuset, men fanns inga rena bänkar att sätta sig på…

Molnen mellan de två byggnaderna såg mer dramatiska ut än på bilden, med solen bakom sig.

Nu blir det lugn hemmakväll med levande ljus, pussel, dagbok, tidningar och kanske teve, om där kommer nåt sevärt. Tänker undvika tråkiga nyheter i den mån det går.

21 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 18

 1. Jag hade just tagit fram kläder för att gå ut när det började regna. Blev hemma istället och har sett på en serie och hängt byk.

  1. Jag hade tur då jag gick ut, solen lyste ibland då.
   Men hade jag blivit senare med promenaden, så nog hade jag gått ut ändå, också i regnet.
   Finns inget som stoppar mig nu – bara om jag blir sjuk.
   Heja oss!

   1. Jo det är ju enbart fast i kläderna, dåligt väder finns inte😊 jag gick en kort sträcka senare på kvällen sedan.

 2. Håller med Antonia. Klockstapeln är min favorit av dagens bilder.
  Vi hade tur idag och lyckades gå promenaderna när det var uppehåll. Helt otroligt hur mycket det har regnat här de sista dagarna.
  Då kan du vara nöjd med dina steg idag. I morgon är en ny dag och nya steg 😄

  1. Jag går ju ibland ganska samma rutter i centrum, men hittar tillsvidare en del ”nya” motiv 🙂
   Nöjd är jag med stegen och nöjd även om jag orkar fortsätta hela vintern och våren och sommaren.

 3. Förstår att du gillar första bilden. Det gör jag också. En blå himmel är alltid en perfekt bakgrund enligt mig.
  Ingenting på tv enligt mig, men du kanske hittar nåt vettigt på finska.

  1. Hittar inte mycket vettigt i dag. En diskussions-studio. Och Finlands vackraste hem.
   På Sveriges tv Lyxfällan, men orkade kolla bara fem minuter 😀 Stugfixarna är reprisavsnitt, osv.
   Men tv är ju inte allt i livet heller 🙄😄

 4. Jag gillar också dina bilder från Lovisa, är ju inte där så ofta nuförtiden… Bilden från Kapellparken gillar jag! Ortodoxa kyrkan i Lovisa är minsann ”gömd”, det tog några år innan jag kom in i den. Och en timme TV blev det för mig, Fråga Lund vill jag inte missa!

 5. Du fortsätter tappert med dina promenader trots ont i ryggen. Hoppas det onda lättat en aning. Kanske ngt du kunde få övningar för? Stärkt muskulatur i ryggen torde hjälpa det onda, men ngn proffsig fysioterapeut vet mera om sådant än jag. Heja, heja fortsättningsvis! 💪

  1. Borde få starkare muskler i ryggen… och kanske fysioterapi behövs i framtiden, återstår att se.
   Jag tror att mitt sittställning vid datorn ibland är fel, att jag slarvar med att sitta rätt på stolen och ha fötterna på fotstödet och sånt…

 6. Jag har inte fattat att du bor i Finland 🙂 Finns så många orter i Sverige jag inte känner till så utgick faktiskt från att du var i Sverige, så tack för förtydligandet. Ser inte heller på nyheter, har mitt filter i maken som berättar om något viktigt hänt.

  1. Ja, ibland blir det för mycket av det negativa via nyheterna. Kriget, gängskjutningar (jag ser mycket på Sveriges tv), politik där alla smutskastar varandra och journalister försöker bräcka varandra i att vara tuffa och ställa fräna frågor… suck. Jag vill se naturprogram, dokumentärer och sånt 🙂

 7. Gillar också första bilden med de vackra löven. Skönt med promenaderna om det inte regnar. Har haft sol och blå himmel idag så det blev fika på altanen.
  Tror det har blivit en bra vana för dej med promenaderna ochdu mår bättre.
  Kramar från oss

  1. Promenaderna har nu blivit en vana – ja – men jag måste planera in dem i kalendern, annars är det lätt hänt att jag skulle säga ”oj, vart tog tiden vägen”, och inte hinna ut.
   Kramar till er!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.