Hälsostegen, dag 29, och blandade bilder

Det var här som mina hälsosteg började lördagen den första oktober då Folkhälsans kampanj startade. Det var väldigt vackert väder den dagen och jag hörde gässen väsnas på Lovisaviken inför flytten söderut.

Sedan dess har jag promenerat, i ur och skur, varje dag, ibland ensam, ibland i sällskap med någon annan. Och i dag var jag tillbaka i åsentrapporna. Det har regnat mest hela dagen men öste inte ner just då som jag tog mina 3674 steg.

Många har frågat om jag tänker sluta gå då kampanjen slutar. Det måste ha uppstått något missförstånd, för varför skulle jag sluta? Jag slutar gå bara om jag skadar fötter eller ben, eller om jag blir så sjuk att jag inte kan promenera.

Kanske missförståndet bottnar i att jag skrivit på Facebook, där jag länkar till mina inlägg, att jag slutar BLOGGA om hälsostegen varje dag. Jag kommer att föra statistik över mina steg även framöver, och jag fortsätter fotografera på mina promenader. Alla steg noteras i bloggen men antalet INLÄGG som har Hälsostegen som rubrik blir färre då jag skriver om flera promenader i bara ETT inlägg 🙂

Jag gick upp för trapporna, så den här bilden tog jag egentligen redan innan stigningen började.

Och den här bilden tog jag före promenaden började. Gurkmejalatte och en halloweenbakelse på Café Favorit i sällskap av min syster. Många andra bekanta råkade också vara där så det blev prat om allt möjligt från stigande elpriser till åldrande föräldrar.

Jag går baklänges med bilderna nu, för den här bilden tog jag av pusslet igår kväll med kamerans nattfunktion. Samma funktion på kameran då jag fotograferade nejlikorna som jag köpte i onsdags.

19 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 29, och blandade bilder

 1. Klart att du fortsätter med promenaderna. Det blir ett måste när man har börjat.
  Så långt du har kommit med pusslet.
  Kramar från oss

 2. Trodde faktiskt också att Hälsostegen var en ”drive” som skulle pågå i en månad, ungefär som stegtävlingen här i Sverige. Men kul att så inte är fallet. Hoppas du kan motivera dig att fortsätta, för du ser ut att gilla att gå. Å att gå uppför dessa trappor hade nog tagit mig hela dagen. Hatar trappor uppför;-)
  Här var det strålande solsken och 14 grader, fast det blåste.

  1. Hörde på nyheterna att södra Sverige haft +19 grader, helt otroligt! Vi har nu bara +4 i dag då det är söndag, igår hade vi +11.
   Hälsostegen är en drive, pågår bara oktober månad. Men jag tänkte fortsätta ändå. Kan inte längre efter 31.10 skriva in stegen på kampanjsajten dock.
   Men det finns en ny utmaning som heter ”Aktiv året om” och där har jag gått med, där samlar man poäng, man får en för varje 30 minuter man rört på sig 🙂

 3. Något pusslande blir det inte nu, men kanske till vintern. I dag har jag gått 7173 steg. Hoppas att det kan bli lika många i morgon.
  Kram, Ingrid

  1. Du har promenerat flitigt! Jag har bara hunnit komma upp till 3000-5000 men har gått alla dagar så jag får vara nöjd med det 🙂
   Jobbet tar ju så mycket av min tid.
   Kram!

 4. När man väl kommit igång med promenader så vill man inte sluta. Det blir liksom ett begär man inte kan vara utan… Sen räcker det med några dagars frånvaro, eller typ 1v sjuk el ngt likn. och så är man på ruta 1 igen… Hoppas du får hållas frisk och kan ta dina dagliga promenader – man mår ju så gott, både fysiskt och psykiskt utav dem.

  1. Ja, det blir nog stånk och stön och flås om man är sjuk några dagar, det bekräftade en väninna för mig. Hon promenerar långa sträckor vanligtvis och ofta.
   Sedan orkade hon plötsligt knappt hundra meter, så man är verkligen på ruta ett igen efter en flunsa.

 5. Då har jag i alla fall förstått dig rätt. Det är klart att du kommer fortsätta att gå.
  Du har kommit långt med ditt pussel också.
  Vi har 10 grader idag och äntligen, efter många dagar grått väder, lite sol.
  Ha en trevlig ny vecka, kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.