Skyltsöndag, den 6 november 2022

Det är Svenska dagen i dag, så jag borde kanske ha skyltat något kring den 🙂 Men i går var det Alla helgons dag, så ett sommarminne från kyrkogården passar också med en lagom läskig skylt. Läskig i den bemärkelse att den borde rengöras och så tycker jag att sådana där förstärkande ord som ”strängt förbjudet” är lite onödiga – ”ankarasti kielletty” på finska. Med utropstecken och allt. Räcker det inte med ”är förbjudet” och sedan en punkt 🤣

Det är bloggvännen BP som håller i trådarna för den roliga utmaningen Skyltsöndag.

20 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 6 november 2022

 1. Det stämmer inte helt, men jag brukar le åt skyltar med ”förbjudet”: typiskt finländskt. ”Cykla inte här, tack” tycker jag däremot är typiskt svenskt. I det här fallet är jag svensk, ett förbud gör att man kanske lockas att trotsa… och vem övervakar det där ”strängt förbjudet”?

 2. Jag har svenska dagen alla dagar, för det är mitt modersmål o jag pratar inget annat språk (oerhört sällan på finska – kan det inte flytande heller. Men mannens släkt norröver är finsktalande, så vid behov bjuder jag till så gott jag kan)

  1. Kunde inte heller finska innan jag blev tvungen att lära mig det i högstadiet. Fick en finsk pojkvän, gick med ordboken i fickan 🙂
   I dag är jag rätt tvåspråkig, men svenska är ju helt klart mitt arbetsspråk, mitt modersmål, det käraste jag har.

 3. Inte bara det – att skriva med versaler är ju oartigt bara det. Men som bidrag till Skyltsöndag är skylten en höjdare.
  Tor förresten att det är första skylten du har lagt upp där finska stå överst, följt av svenska. Det brukar vara tvärtom i Lovisa.

  Tusen tack för länken och en perfekt lektion i finska:-)

 4. Haha, jag tänkte direkt jag såg skylten att det här är typiskt finskt, att verkligen betona hur förbjudet något är! Minns barndomens förbudsskylt: Gräsmattan får ej beträdas! Vilket fjanteri, skulle man inte som barn få springa på gräset utanför huset! Och vilken unge begrep ordet beträda… Ha nu en fin novembervecka, mörkt och dystert, vi får tända ljus

 5. Ganska självklart att man inte cyklar, springer eller tar ett motordrivet fordon in på kyrkogården.
  Bilden på chokladkakan ….mmm vad sugen jag blev.
  Ha nu en ny fin vecka =) hoppas att du får många fina promenader

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.