Fem en fredag, Gott slut 2022

Nu har jag gjort plats för ett pussel igen, på bordet där jag mestadels har grönväxter. Äntligen dags att ta itu med det här pusslet, som jag fick av mina vänner Ann-Britt och Tina till min 60-års dag.

Jag undrade längs våren varför de ville ha en massa foton av oss tillsammans. Okay, jo, vi är vänner som träffas om fredagar så ofta vi kan, och däremellan också förstås. Och jo, foton är trevliga minnen, fastän vi sällan sätter dem i album nuförtiden.

Men då jag fick den här presenten förstod jag ju allt 🙂 ❤

Hos Elisamatilda är det i dag temat ”Gott slut 2022”, och fem frågor kring det.

Vad var det bästa med det här året?
– Att pandemin ebbade ut. Att jag själv fått vara frisk. Att jag har mitt jobb, som är krävande så till den grad att jag knappt hinner med något annat, men som ändå ger mig innehåll i livet och upplevelser. Att jag fått leva så länge som 60 år och fick fira det med många fina vänner, och att jag började promenera i början av oktober.

Vad ser du fram emot med ett nytt år?
– Det är alltid som ett oskrivet blad, som en tjock dagbok med bara blanka sidor. Jag önskar förstås att kriget i Ukraina ska ta slut. Men jag längtar också efter våren och sommaren, kanske en resa med Nya Östis-läsarna. Det är snart 3,5 år sedan vi kunde göra den senaste.

Gjorde du vad du tänkt under året?
– I det stor hela, ja. Hade inga storslagna planer, det mesta handlar för min del om jobb, och jobbade – det gjorde jag minsann.

Hur avslutar du året 2022?
– Med ett par glas champagne och blinier hos Pia om jag får vara frisk i morgon. Varje dag tänker jag på det, att jag inte vet hur morgondagen ser ut när det är så många flunsor och virus i svang.

Vad tar du med dig från 2022 in i 2023?
– Tacksamhet, för att vi har det så bra som vi har det i Finland. Jag ska fortsätta promenera och läsa de fina böcker jag påbörjat 2022. Jag vill hela tiden lära mig sådant som gynnar min personliga utveckling.

Och så slutar jag aldrig hoppas på att jag ska få uppleva kärlek, ännu en gång i detta liv.

26 reaktioner på ”Fem en fredag, Gott slut 2022

 1. Vilken trevlig idé med ett pussel av foton.
  Hoppas det nya året blir bättre både när det gäller krig och prishöjningar.
  Kramar från oss

 2. Vilken present, hade ingen aning om att man kunde göra sådana, toppen ju som födelsedagspresent.

  Att pandemin ebbat ut känner jag som en välsignelse fast nu tycks den vara på väg framåt här igen, men nu är det fler som är vaccinerade så det klarar sig bättre, om jag nu förstått det rätt.

  Ha nu en fin kväll och ett gott nytt år tillönskar jag dig i förskott. 🙂

  1. Tror också att vaccinen hjälper. Corona försvinner inte, och nya virus kommer – men de som vaccinerat sig drabbas kanske lindrigare.
   Gott nytt år i förskott även till dig!

  1. Så tänker jag också – jag bara jobbar och lägger pussel och sköter det nödvändiga i mitt singelhushåll 😀
   I dag kändes till och med promenaden dyster och ensam.
   Men – vi har våra ups and downs 🙂
   Gott nytt år till dig!

  1. Tack! Något slags visdom och eftertänksamhet har kommit med åren.
   Jag kanske lever tills jag är 90 eller 100, men jag kanske inte heller har många år kvar.
   Tacksam således för det jag har och det jag fått hittills 🙂
   Gott nytt år till dig!

 3. Vilket roligt och personligt (i dubbel bemärkelse) pussel. Vilken idé:-)
  Du har haft ett bra år Carita, och du är tacksam för det. Att du sedan håller på att jobba ihjäl dig är ju ditt eget ”fel”. Är helt säker på att du skulle jobba betydligt mindre om du hittade en ny livskamrat. För just nu är det ju ”enklare” att jobba på, lägga pussel och inte minst gå på restaurang/café med några väninnor.

  1. Ja, du har rätt. Om jag skulle hitta någon att dela en del av vardag och fest med skulle jag jobba mindre.
   Nu jobbar jag ju för att ”jag inte har annat som ger livet innehåll”, tänker jag mig.

  1. Vi hoppas var till mans att det blir ett bättre år, då kriget kunde sluta. Det dröjer ju ändå många generationer innan det är glömt och förlåtet…
   Man får försöka hålla sig kvar i den vardag man har och vara tacksam för den.
   Kram och gott nytt år!

 4. Jag förstår din tacksamhet över ditt jobb som är stimulerande och givande. Och ger så många kontakter på olika håll. Nu ska vi förstås se framåt, och hoppas att vi kan förverkliga lite av det som fått stå tillbaka av olika anledningar. Gott Nytt År

 5. det är verkligen flera sjukdomar på gång och många har i likhet med oss firat jul utan flera familjemedlemmar. hoppas att du får en fin nyårsafton och ett fint nytt år på alla sätt. jag ska också ta upp promenerandet igen. jag kom av mig under senare delen av pandemin

  1. Trippel-epidemi talas det ju om, med RS-virus, corona och influensa.
   Som om inte eländet med kriget vore nog.
   Vi får kämpa på bara och jag hoppas att du hittar tillbaka till promenaderna. Vi behöver inte gå långt och raskt, huvudsaken är att vi kommer ut.

 6. Det var en väldigt trevlig idé med det där pusslet! Hoppas du fortsätter vara frisk och kan fira nyår som du önskar och att kriget tar slut önskar jag verkligen också! En trevlig nyårsafton önskar jag dig!

 7. Vilken rolig idé med pusslet! Promenader är skönt men inte blivit så mycket av det här, en och annan, men nya tag framöver. Kriget vill en verkligen ha slut på liksom annat elände. Hoppas på ett bra 2023, gott nytt år!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.