Fem frågor och svar med fem ord

En bild till från gårdagens promenad, Alexandersgatan i Lovisa, som illustration.

Fem en fredag hos Elisamatilda handlar om Fem ord.

Med fem ord, hur har din vecka varit?
– Huvudsakligen bra, ofta mycket jobb.

Med fem ord, vad gör du imorgon?
– Har sovmorgon och egen tid.

Med fem ord, vad var roligast i veckan?
– Första avsnittet: Marko och Irma.

Oj så jag skrattade då jag såg programmet Marko och Irma på Sveriges TV4 igår. ”En mus, flera möss, och så heter det väl mössor?” Och då Irma talar så härligt som många finnar gör. P blir B och B blir P och så är det mycket helvetti och perkele 😂 Jag bara älskar såväl mor som son ❤

Med fem ord, vad behöver du göra?
– Det vanliga, städa och sortera.

Med fem ord, vad önskar du just nu?
– Slut på kriget i Ukraina.

Jag tyckte det var strongt att jag fick ihop 3500 steg i dag. Det regnade. Vattnet forsade längs gatorna för vi har ju så stora snöhögar överallt, och en del av dem rinner nu bort. Det porlar i gatubrunnarna, där som de är öppna och lyckligtvis verkar många ha kollat att passagen till dem är fria.

  24 reaktioner på ”Fem frågor och svar med fem ord

  1. 3500 steg var verkligen inte illa. Här har det regnat hela dagen.
   Tänkte i flera dagar på dig. Alltid kl. 11.35. För då börjar ett program på P1 där de alltid läser en ljudbok. Just nu är det ”Pappan och havet” av Tove Jansson. Mumin för hela slanten 😄

  2. Såg inte programmet, men väl en trailer. Finns det nåt mera charmigt än ”finlandssvenska” som pratas av en äldre kvinna. Älskar den ”dialekten”.
   Här har det också regnat hela dagen med fem plusgrader. Nej jag vägrar att klaga;-)

   1. Ja, eller jag vill precisera igen – och du sätter ju ”finlandssvenska” inom citationstecken – att Irma är en kvinna som har fötts som finsktalande, men sedan flyttat till Sverige och lärt sig svenskan där, tror jag. Eller också är hon född av finska föräldrar i Sverige.
    Hur som helst, finlandssvenska är den svenska som jag talar som modersmål och ”jak pryter ju inte så att jag skulle säga panan tå jag menar banan”, så den svenska hon talar är rätt typisk för dem som har finska som modersmål, och det har inte jag – fastän jag KAN finska 🙂

  3. Det är skönt med egen tid när man jobbar. Här regnar det och blåser och det är översvämningar på en del ställen.
   Kramar från oss

   1. Jo, för det blir hela tiden för mycket jobb för mig, hur jag än försöker trappa ner.
    Jag gör i alla fall så gott jag kan, försöker ha annat än bara jobb i livet också.
    Kram!

  4. slut på kriget i Ukraina vore en önskedröm! men det mullrar visst lite i leden omkring den där som styr. hoppas kan en ju alltid. har inte sett Irma och Marko, men jag ska göra det

  5. Jag har helt missat programmet med Marko, men låter skoj så jag ska ta o leta upp o titta. Kriget, ja det är så att man knappt vågar tänka tanken – kommer det ske… jag hoppas att det vänder o tar slut lika fort som det startade. Ha en fin helg

   1. Snart har kriget hållit på ett år… bra att vi inte visste den 24 februari 2022 att det skulle vara så, många hade nog tappat modet då.
    Men då måste ju ta slut nån dag. Såsom det gjorde på 1990-talet i Jugoslavien.

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.