Promenad, dag 116, och svar på frågor

Korsningen vid Drottninggatan och Östra Tullgatan äntligen öppnad för några dagar sedan. Det blev två korta promenader i dag sammanlagt 3200 steg, på kvällen var jag ute 20 minuter. Det är numera den mest givande turen. Efter en lång arbetsdag vid datorn är det skönt med frisk luft!

Dessutom fotade jag några skyltar. Tycker att jag har kommit på en helt genial idé och ser nu skyltar nästan överallt. Jag har inte tänkt på det förr. Att jag kan ju fota affärers skyltar och kort berätta om dem på Skyltsöndag. Ännu mer reklam för mitt kära Lovisa ❤

Har fortsatt fylla i boken ”En fråga om dagen”. Jag gör numera så att jag sätter handen över det jag skrev ifjol, för att inte påverkas av det ett år gamla svaret. Frågan i dag var ”Om du skulle starta ett företag, vad skulle det i så fall vara?” I år blev det nästan ordagrant samma svar som 2022. ”Ett mediaföretag, som jag har i dag, där jag får skriva och översätta. Men skulle också vara roligt att ha en liten kiosk”.

Hos Orsakullan har frågorna från 22:a till 24:e januari varit följande:

Vinets dag, berätta om ett riktigt gott vin.
– Torrt vitt vin gillar jag bäst. Pinot Grigio till exempel.

Elens dag, dina tankar om el är?
– Tänk att det skulle bli så dyrt, vi hade ju inga aningar om kriget och dess följder. Jag har ett kontrakt som gäller till juli 2023 och bor i våningshus, så för mig har elen inte blivit märkbart dyrare.

Svindyrt men nödvändigt.
– Kanske ost i dag. Vet inte om den är svindyr men mycket dyrare har den blivit och nödvändig i mitt liv är den. Bensin också, i viss mån.

  10 reaktioner på ”Promenad, dag 116, och svar på frågor

  1. Oj är det så längesen du började promenera. Bravo säger jag och Minton. Har också fast pris till mars sedan har jag valt rörligt.
   Maten har blivit väldigt dyr men ännu inga problem
   Kramar från oss

   1. Elen kostade faktiskt bara 60 euro för två månader. Vet sådana som har över 100 euros räkningar i månaden och mycket mer än så också…
    Ja, allt möjligt förde kriget med sig.
    Kramar till er!

  2. Hahaha! Ja, då har jag ju något att se fram emot de kommande skyltsöndagarna. Alltid roligt med nya idéer, både för en själv och för oss som följer dina skyltar:-)
   Det var litet otippat – att du gillar torrt vitt vin. Hade slagit vad om att du föredrog söt bubbel. Kul att ha fel ibland;-)
   Ost – har den blivit dyrare? Det har jag inte lagt märke till… än.

   1. Nej fy för söta viner och söta drycker överlag – nån enstaka kan gå, efterrättsviner är ju söta.
    Kanske osten i Sverige inte blivit dyrare 😀
    Jo, nu ska det bli lite ”nytt på skyltningsfronten” hos Carita!

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.