Inte de snyggaste motiven

… men kanske lite intressant ändå. Från dagens promenad, del två. Sneddade över torget och knäppte den här bilden av den stora snöhögen som finns där 🙂 Vårstädningen har ändå påbörjats i Lovisa och det betyder att stora snöhögar som innehåller sand och annat skräp forslas bort. Vi kan inte vänta tills solen och värmen gör jobbet. Förklaringen finns här.

Trees on Wednesdays! Har inte tidigare ens lagt märke till att det finns ett par ståtliga tallar vid Tokmannis parkering 🙂

Ikväll har jag följt fullmäktigemötet via strömning på nätet, bara med ett öga dock eftersom jag inte behöver skriva om det den här veckan.

Vi har fått in ett vårtecken till Nya Östis Facebookgrupp. Blomman vintergäck, som gäckar vintern och tränger sig upp fastän vi ännu har snö. I dag har vi haft sol och några plusgrader så snön smälter, långsamt men säkert.

Såsom jag tidigare sagt – längre ljusare kvällar, lite varmare väder, mindre halt underlag… gör mina promenader aningen längre. 4406 steg i dag 💪

10 reaktioner på ”Inte de snyggaste motiven

 1. Den högen slår nog den högsta högen här i Täby – tror jag i alla fall. Tycker det var lite märkligt att skottarna i Lovisa ”dumpar” snön blandat med grus på gräsmattor, och att det är därför man börjar ”sopa” tidigt. Så gör man inte här. Snön ackumuleras på hög på asfalt- eller grusvägar. Sedan samlas ”eländet” med en hjullastare någon gång under april, om man har tur.
  Ingen idé än att skopa upp högarna. Väderprognosen hotar med mera snö på fredag…

  1. Tycker nog ändå att man gör rätt bra här i Lovisa – då man tänker på grönområdena. De får inte vara täckta av grus och allehanda skräp.
   För det samlas ju massor av skräp då plogbilarna först plogar gatorna och traktorerna sedan tar undan högarna och slänger in dem i parker, för att det inte finns andra platser att lämpa dem på 🙂

  1. Ja, ofta ser jag intressanta saker i bloggvännernas bilder, medan jag själv tycker att mina är ganska intetsägande 🙂
   Men det är ett normalt tankesätt, tror jag.
   Kram!

 2. Jag tycker att fotot på det fina huset bakom den stora smutsiga snöhögen är jätteläckert, så effektfullt!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.