Vad är detta, två bilder att gissa på 😂

Smutsig lins på kameran eller smutsigt bilfönster? Eller en smutsig vägg till biltvätten?
Rätt gissat! Ett extremt dammigt bilfönster och jag inne i bilen väntar på att få grönt ljus till tvätten.

Bilen efter tvätten. På K-markets parkeringsplats. Förde tomflaskor dit. Jag har ingen aning om vem som dricker läsk, vatten och vin hos mig. Borde kanske anställa en detektiv för att utreda det. Varifrån kommer alla tomflaskor? Nå, jag får ju i alla fall pant på dem.

Här på P-platsen kom jag på orsaken till att de flesta bilarna är så smutsiga just nu. Det har blåst hårt flera dagar och det är gatudammet som yr så infernaliskt… Få se hur många dagar min bil är ens så här ren.

Vad är detta? Jag kom ihåg att jag hade något sådant här i källarförrådet. En röd och kanske en mörkblå?
Är det en kylväska? En shoppingväska på hjul? En väska för resor, så kallad resväska?

Ja, det är ju över tre år sedan jag var i Sverige förra gången. Om en vecka ska jag vara där igen, om allt går väl fram tills dess. Så det här är en väska jag ska ha med på resan = resväska. Jag minns knappt hur en sådan ska packas.

I dag har jag också varit på en gammal adress, där jag bodde för länge sedan. Hade där i förråd en del grejer, inget stort men foton och en del minnesböcker, dagböcker och sånt. Ska bli spännande att inom kort öppna den skattkistan.

Annars ska jag läsa bloggar i dag, nästan bara på lördagar jag har tid att göra det i lugn och ro.

18 reaktioner på ”Vad är detta, två bilder att gissa på 😂

 1. Vilken tur att du åtm. får ta hand om panten på flaskorna 🤣🤣😉 Vägdamm…USCH det värsta jag vet på våren, innan det sopats rent och blåst bort el sköljts bort av hårt regn…. Glad för din skull att du ska komma dej ut på resa – det brukar alltid pigga upp en, att få byta miljö för en stund 😊

  1. Tack – jo, det ska bli lite spännande med en resa. Förr var det vardag, ett par kryssningar minst per år, och en annan resa eller två utomlands.
   Nu inte nånting på tre år, förutom turer inom Finland.
   Ja, regn på våren då och då är så skönt, så att dammet lägger sig.

 2. Har kommit underfund med att det är ingen idé att tvätta bilen innan kommunen städat bort allt grus. Det sker någon gång i april här. Bara själva sopandet genererar högar av damm som lägger sig på bilar och inte minst på fönster…
  Vilken snygg resväska! Bra att du ”dammat av ” den för en trip till Sverige. Håller tummarna att resan blir av:-)

  1. Jag väntade länge med tvätten, men nu gick det inte längre att låta bli. Bilen var alldeles förfärligt grå och täckt av ett lager damm.
   Inte bra för lackeringen, och jag såg knappt ut genom sidofönstren heller.
   Ja, vi hoppas det blir en trevlig resa – jag är lite spänd inför den 😀

  1. Få se, ja. Då den står ute på gatan så är den utsatt för a) att bli inplogad med snö b) gatudamm då det blåser hårt och då hundratals bilar kör förbi där varje dag.
   Söndagskram till er!

 3. Vad trevligt att ut och resa igen!
  Hos mig har det blivit lite magert med den varan då jag inte riktigt fixar detta ännu, men det kommer.
  Trevlig lördagskväll!

 4. Rent och snyggt i biltvätten blev det ju i alla fall. Även om det kanske inte varar så länge…. Bra med pant för tomflaskor! Då vi bodde i staten New York hade man likadant på glas, plast och burkar. Dock inte här i Minnesota. Tyvärr.
  Trevlig söndag!

   1. Ja nu betyder det ju då inte att inte glas, burkar, plast och papper samlas in. Vi får bara inte pant för dessa material. Alla delstater bestämmer själva hur de gör. I Minnesota har alla ett eget skräpkärl för detta ändamål och detta skräpkärl töms av en återvinningsbil för detta ändamål. Som en helt vanlig skräpbil, men den tömmer endast skräpkärl som vi sätter material i för återvinningen. Vi behöver alltså inte föra vårt material någonstans, men ngn pant för det får vi inte heller. I delstaten New york görs det mera som i Finland och folk får pant för dessa.
    Nu slutade ju Kina köpa upp västvärldens återvunna material för några år sedan, men insamlingen har fortsatt. Så ngn lösning måste man ju ha kommit till…. ( i USA åtminstone) Vilket ju är bra! 😃

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.