Hälsostegen har fortsatt

Hälsostegen har fortsatt, oavbrutet, sedan första oktober. I dag var det dag 230, och antalet steg blev 4195 då en väninna och jag gick från Södra åsen till Kretsgången och förbi badstranden och tennisbanorna. Här finns också en padel-plan och den skulle vara trevlig att testa tillsammans med tre andra som är ungefär på samma nivå i kunnandet som jag själv 🙂

Hälsostegen kallar jag också Projekt Aktiv Året Om. I ett häfte har jag varje dag noterat hur många steg jag tagit och vilken aktivitetsprocent Polar Ignite Flow, alltså aktivitetsklockan har haft. Precis alla 230 dagar har jag inte burit den, men från att den i somras innan jag började röra på mig ha visat 3-7 procents aktivitet visar den numera dagligen mellan 20 och 30. På läsarresan visade den en dag 65 procent då vi travade på hela dagen bland annat i Lübeck.

Då vi gick väldigt mycket under läsarresan, ungefär 38 000 steg, överansträngdes troligen mitt vänstra knä. När jag kom hem kombinerade jag därför lugna promenader med cykelturer och skrev upp steg + trampade kilometer.

Så Aktiv Året Om fortsätter och i maj månad har jag hittills gått 68 295 steg.

8 reaktioner på ”Hälsostegen har fortsatt

 1. Det var bra gjort eller gått. Har försökt att övertala mina grannar att gå 10 steg per dag och öka 1 steg för varje dag som går men icke 😆

  1. 10 steg per dag borde väl alla kunna gå, också inomhus, det blir ju 100 steg bara genom att gå till toaletten varje dag.
   Men fortsätt ”tjata” på dem bara 😀

  1. Ibland har det varit motigt, mest då knäet har strejkat, men för det mesta har det gått bra då ribban för antalet steg i lågt.
   Allt som går över 2500 är plus och vandrar jag 4000 eller mer känner jag mig superduktig 💪

 2. Härlig walk-streak du har! Jag har kommit av mig, går kanske 1-2 ggr/vecka bara. Har så mycket annat att göra och om jag inte kommer iväg på morgonen så blir det för varmt sen, tidsluckan har krympt så att säga.

  1. Kan tänka mig det, att det är för varmt på dagarna, och kanske ännu sena kvällar varmt hos er?
   Vet inte om jag skulle orka vandra där heller, men här är det lite lättare.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.