BILDER från helgresan

Börjar med att fresta med en bild av efterrätten som jag åt i fredags på Viking Line. Färska jordgubbar som faktiskt var färska, och vaniljglass som smakade vanilj 😀

Gammalt blir nytt och havsnära boende i Stockholm. Vet inte riktigt vad här fanns förr, men bostäder ska det bli. Antar att inte vilken Svensson som helst har råd med dem, men fint och intressant såg det ut.

Visst var det skönt att vi hade sol och inte piskande blåst med regn då vi hade så fin balkong i vår hytt.

Nej, vi besökte inte Thailand. Men värmen i Fjärilshuset i Hagaparken var tropisk. Här fick vi se allt från tropiska växter till fåglar, fiskar, ödlor, grodor och, just det… fjärilar!

Hibiskusblommor hade vi utanför hotellrummet på Karon Beach i Thailand. Nu var det härligt att se samma blommor också på hösten i Stockholm.

Fjärilarna flög runt huvudena på oss och landade sedan på de blomsterbuketter som fanns här och där.

Nåt slags giftpilsgroda om jag minns rätt. Men söta var dom och bakom glas förstås. Det var bara fjärilarna som flög fritt och små vaktelfåglar som strövade runt.

I flera bassänger kunde man studera färgglada fiskar av olika storlekar.

En del fåglar var fria inne i Fjärilshuset, men de här hade en stor bur.

Först en panoramabild av Sveaborg. Och sedan en annan bild, som jag hajade till då jag tog fram. Jag såg inget då jag fotograferade murarna. Försökte undvika att få skuggor från båten med. Men en skugga är där ändå, och jag tycker det liknar ett spöke…

3 reaktioner på ”BILDER från helgresan

  1. Det kanske är kommendanten Carl Olof Cronstedt som vakar över Sveaborg :)..det finns mycket som är oförklarligt, so why not. Är det choklad ovanpå glassen? Den ser smarrig ut! Papegojorna…en sån hade min bror för många år sen..en Jako..jag älskade inte den och den älskade inte mig..utan att gå in på närmare detaljer. Men snacka kunde den. När min mammas väninna var hemma på besök så sa den åt henne att hålla käften varje gång hon skrattade…vilket gjorde att hon skrattade ännu mer och han upprepade bara ..håll käften! Visst är Stockholm vackert? Jag bor ca 3,2 mil därifrån..så jag var mycket där när jag var yngre = alltid :)..numera nästan aldrig. Man blir slö med åren hehe. Ha en trevlig måndag Carita. Kramen..

    1. Hahahaa – härlig papegoja! Skulle vara kul med en sån t.ex på redaktionen där jag jobbar. Då skulle man alltid skylla på papegojan fastän man kanske själv sa ”håll käften” åt nån surkart som ringer o gnäller 😀

      Det där med C O Cronstedt var intressant… !

      Och JA… det var choklad på toppen av den smarriga efterrätten!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.