Sol över vinter-Lovisa

Jag är på väg från jobbet, som ligger hundra meter bakom mig, längs Mannerheimgatan mot torgmiljön. I byggnaden till vänster finns restaurang Bella. I samma kvarter hade vi redaktionen förr.
Jag är på väg från jobbet, som ligger hundra meter bakom mig, längs Mannerheimgatan mot torgmiljön. I byggnaden till vänster finns restaurang Bella. I samma kvarter hade vi redaktionen förr.
Nu har jag sneddat över kyrkans parkering och framför mig finns gamla tingsrätten. För ännu längre sedan fanns här ett apotek. Glasburen är en del av Aktia-banken.
Nu har jag sneddat över kyrkans parkering och framför mig finns gamla tingsrätten. För ännu längre sedan fanns här ett apotek. Den mörka ”glasburen” som syns intill huset längre ner i backen är en del av Aktia-banken.
Visst har vi ståtliga byggnader i centrum av Lovisa? Och solen sken i dag från en klarblå himmel. Gatan heter Alexandersgatan och när jag vänder på klacken här börjar jag gå mot Café Vaherkylä där jag ska luncha.
Visst har vi ståtliga byggnader i centrum av Lovisa? Det här är vårt rådhus.
Och som ni ser, solen sken från en klarblå himmel i dag. Gatan heter Alexandersgatan och när jag vänder på klacken här börjar jag gå mot Café Vaherkylä där jag ska äta lunch.
Eftersom jag tidigare visat den delikata kycklingsoppan jag brukar äta visar jag i dag cafeterians fina bordsdekoration.
Eftersom jag tidigare visat den delikata kycklingsoppan jag brukar äta på cafeterian visar jag i dag i stället en fin bordsdekoration som fanns där.

10 reaktioner på ”Sol över vinter-Lovisa

  1. Håller med de andra: det är jätteroligt att se omgivningsbilder så här! Mannerheim hade en liten roll i Jonas Jonassons senaste bok Analfabeten som kunde räkna.

    1. Temat är att jag då och då presenterar bilder från Lovisa. Ibland kanske jag tar dem just så här, att jag visar 2-5 bilder från en väg jag vandrat. Få se hur jag lägger upp det 🙂

  2. Oh, vad jag sen kan tycka att Lovisa är vackert, riktigt på riktigt pittoreskt. Så väldigt många vackra byggnader. Var för några år sedan på väg att flytta till Lovisa just på grund av de vackra husen.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.