Rubriker är svåra

… ibland även då jag skriver blogginlägg.
Med åren har jag lärt mig vissa knep då det gäller att skapa tidningsrubriker. Men då menar jag ändå inte rafflande sådana som ger en massa klick. Nya Östis har en webbsajt, men den är inte beroende av klick. Vi säljer inte annonser till den eftersom vi inte har de resurser som krävs för sådant i dagsläget.

Sajten är mera en informativ sådan med kontaktuppgifter, prenumerationsformulär och en del lockbeten till papperstidningens innehåll.

Bänkar i kyrkoparken.

I samband med att jag behövde ett foto till en nyhet i morgondagens tidning tog jag den här bilden. Jag minns att jag för kanske fyra år sedan tänkte att jag någon dag ska kunna sitta här hand i hand med en ny partner. Men den dagen har inte kommit än 😀
Mycket tålamod får gumman ha!

Rådhuset.

Man ska inte överanstränga sig , så jag vände bara på klacken i parken och tog en bild till.

16 reaktioner på ”Rubriker är svåra

  1. I tidningen ska de locka till läsning, men jag tycker inte de får förvränga innehållet – alltså att de BARA ska sälja.
   På bloggarna kan de väl vara både ock, vardagliga, eller ”hooking” 😀

 1. Just på webben är ju bra rubriker A och O, även om de ofta speciellt i ”kvällspressen” ljuger läsaren rakt upp i ansiktet. Men just klickandet säljer ju annonser såklart. Nya Östis måste vara den enda tidning som inte har annonser, men ändå verkar det gå bra för tidningen. Det glädjer mig verkligen:-)

  1. Vi har annonser i papperstidningen, annars skulle vi inte klara oss.
   Webbsajten finns bara för att vi kan ha text-lockbeten där, och för att våra kontaktuppgifter, prenumerationspriser m.m. bör finnas på webben 🙂

 2. Kanske drömmer du om fel ställe att sitta på i hand i hand. Kyrkparken? Betongsoffor? Känns inte så jätteromantiskt. Mer skrämmande för en känslig själ. Eller? 😮

 3. Det är knepigt det där med rubriker. Sonen slutade blogga och han säger att det berodde på att det var så himla svårt att hitta på bra rubriker till inläggen. Han orkade helt enkelt inte med det!
  Så vackert rådhuset är!
  Kram, Ingrid

 4. Jo, rubriker är svåra. Inledningar likaså. När jag var yngre och skolelev skrev jag alltid inledningen till uppsatserna sist! I bloggen tycker jag det är enklare, eftersom jag är min egen utgivare och får raljera (och småljuga) fritt. Tidningsartiklar är det knepigare med. Skriver tack och lov inte så många i året, dryga dussinet, ungefär. Min senaste tidningsrubrik hade jag klar långt innan jag skrivit ett ord! Det händer, men det händer sällan…. OCH: jag gillar Nya Östis policy med webbsajten gillar jag!

 5. Rubriken är viktig för att fånga läsarens intresse – och viktigare i en tidning än på en blogg förstås. Ett vackert Rådhus har ni i din stad – och vem vet, kanske hittar du någon …

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.