Fina fönster, del 165

När det i dag talas så mycket om att vi inte ska vistas ute bland människor, eller i stora folksamlingar, om vi inte måste – har jag ju det bra med mitt ibland tämligen isolerade jobb.

I går var jag på ett café på en utställning. Konfronterades förstås med pengar och ett antal personer, men nån risk måste man ju ta.

Ett fönster i restaurang Kapellet i Lovisa.

I dag jobbar jag bara hemifrån. Då passar det bra med en arkivbild på bloggen.

Ska om en dryg vecka på en kryssning till Sverige. Kryssningsfartyg är ju sånt som många säger att man borde undvika. Men än har vi inte avbokat. Jag är just nu mer orolig för alla stormar vi haft och troligen kommer att tvingas stå ut med även framöver.

Coronaviruset i sig är inget att skoja så mycket om, men stormar förstör också människors glädje att umgås och röra på sig, att resa och se världen.

22 reaktioner på ”Fina fönster, del 165

 1. Sådant där fönster har jag drömt om – d.v.s. med hyllor av glas där glasföremål glittrar på olika sätt beroende på hur solen faller på dem – när solen skiner. ### Är på väg till trädgårdsmässan i Älvsjö 25 mars. Har inte vare sig hört eller sett något om att det varnas för fartygen mellan Finland och Sverige. Torde inte vara trångt på dansgolv och liknande – som jag ändå inte besöker. Äter och sover, torde inte vara farligare än att gå till butiken… Händerna har jag alltid tvättat, i tid och otid.

  1. Kanske ni kan fixa ett sånt fönster åt dig därhemma?
   Jag har heller inte hört några varningar om Sverigefärjorna…
   Du åker ett par dagar efter mig då – jag är borta 19-21 mars.
   Dansgolvet besöker inte jag heller 😀

 2. Jag är lite kluven när det gäller corona viruset. Visst är det otäckt men det har blivit för mycket hysteri. Men en kryssning kanske inte är så bra. Du får hålla dej uppdaterad. Vårstädat lite i trädgården men vinden var kall så vi gick in.
  Ha en bra dag

 3. Jag undrar jag, om du inte borde stanna hemma, nu när Corornaviruset sprider sig lite hur det vill. Det är inte längre resenärer från Italien, som sprider.
  Svante

   1. Jag skulle aldrig åka till Stockholm under sådana premisser. Risken att dra hem en massa virus till Kårböle känns korkat på något vis.
    Svante

   2. Jag stannar hemma tills smittan kommer hem till mig, och hanterar den då, om den vågar sig till Kårböle.
    Svante

   3. Hoppas kan man alltid, men folk i byn besöker Stockholm då, och då, och vad de tar med sig hem, vet ingen.
    Svante

 4. Träffade också en kompis på stan idag och lunchade. Caféet var fullsatt. Däremot var det betydligt färre personer på bussen. Även på gatorna var det lugnare än vanligt.
  Så du ska till Sverige igen. Kul!
  Friskt vågat att åka på en kryssning i dessa coronatider…

  1. Tillsvidare har vi inte diskuterat avbokning med väninnan – kanske man inte ska skämta om allvarliga saker, men vi kanske blir i karantän där. Vi tar extra mediciner med, inte bara för tre dygn.

 5. Säkert klokt att ta med xtra mediciner utifall att…. det går ju alltid att kolla med resebolaget/färjan och se vad som rekommenderas. Respekt för viruset har nog alla, men samtidigt måste vi nog leva lite också….. 🤔

  1. Extra mediciner är ju inte krångligt att ta med, de tar nästan ingen plats.
   Respekt ska man ha, försiktig kan man vara – måste inte resa till Italien osv.
   Men LITE hysteri har det gått i det hela.

 6. Ja det är mycket Corona tjat just nu, men jag inte skulle våga mig på en kryssning just nu, Smittan eskalerar i Stockholm just nu, vi hade hundra nya fall bara igår, vi är just nu värst drabbade i Sverige, tack vare alla hemvändande skidälskare som tillbringat sportlovet i Italien.. Dom sa på tv igår att 90% av alla fallen i Sverige kommer från Italien resten från Iran.. Så i nuläge är det bäst att vara försiktig hellre för mycket än för lite.. Var rädd om dig.. 😊

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.