Hade nästan glömt…

… hur underbart det är att då och då äta på restaurang. Att sitta med en god vän och prata, äta och dricka gott, i fyra timmar.

Dimi äter lax och jag favoriten Eero Laaksos biff på Osteria Locale i Lovisa.

Vi hade inte träffats på ett halvt år. Olika förhinder dök upp efter julen då vi skulle ses. Sedan kom covid-19 i mitten av mars. Det dröjde nästan tre månader innan vi kunde gå ut och äta. Restaurangerna i Finland fick öppna den första juni.

Så den gåva jag skulle ge till jul åt Dimi, ett paket med hemgjord choklad smaksatt med mandel och salt – fick hon först nu. Tur att chokladen har hållbarhet till juli 🙂 På kortet hon fick med gåvan skrev jag God jul 2019, glad påsk och trevlig midsommar 2021!

Dimis efterrätt, crème brûlée med smak av citron och lakrits. Fantastiskt gott!
Jag blev bortskämd på födelsedagen (som var den 22 maj) med en vetekudde som kan värmas upp eller kylas ned. Fick också en bägarranka, choklad och en liten olivtvål ❤

23 reaktioner på ”Hade nästan glömt…

 1. Trevligt med restaurangbesök! Ett sådant skall vår familj göra idag också. Dock får restauranger i Minnesota inte servera mat inomhus- endast ute än så länge.

 2. Yummie, yummie med min favo efterrätt crème brûlée också. Förstår hur otroligt skönt det måste kännas att äntligen kunna ”lyxa till” det igen med att gå på restaurang. Å ni två firade ju stort inklusive julklappsutdelning. Härligt!

  1. Ja, det var stor fest 🙂
   Man förstod ju inte innan corona sådan frihet man hade… sedan försvann allt över en natt eller inom nån vecka…
   Det här var ljuvligt!

   1. Jag har blivit bortskämd med olika små presenter – är tacksam, och glatt överraskad t.ex. då jag fick blommor från naturen, eller en afrikansk sarong 🙂

   2. Jag undrar om det är vanligt eller mer ovanligt. Jag får ytterst sällan presenter. Varken privat eller på jobbet. Jag hade en kollega som fick hur många presenter som helst av sina kunder, och ändå hade hon inte varit så där överdriven trevlig. Många gånger var hon också sen till sina behandlingar, till och med uteblev utan att underrätta kunden. Men presenter 🎁 fick hon i överflöd ändå.

   3. Jag blir generad ibland då jag får fina saker – tycker att jag själv inte delar ut presenter i överflöd.
    Men gillar att jag små gåvor då och då. Tanken räknas ju.
    Jag är inte alltid heller bra på att komma ihåg alla bemärkelsedagar, men jag gör mitt bästa 🙂

   1. Du får hålla krukan lutad och duscha på växten. Får den mycket vatten i krukan får du se till att den torkar upp innan nytt vatten. Ha den i ett fönster utan andra blommor så den i te smittar ner någon annan med ohyra.

 3. Låter så fint och trevligt med presenter.. Vetekudde en sån har jag också och den används flitigt..
  Hoppas vi snart kan få tillbaka ett liv som detta, vanliga sköna vardagar som man verkligen uppskattar att tänka på nu i Corona tider och som man tagit för givet förut.. Fina foton.. Ha en skön söndag nu.. Kram Nicki

 4. Visst är det mysigt. Jag saknar fredagarna som jag och brorsan och en kompis till mig alltid åt lunch på hotellet då vi åkte ner till samhället och handlade mat för veckan. Sedan coronan kom så stängde hotellet och vi fick laga mat hemma. Nu åkte vi till en kiosk och satt utanför och åt och det var riktigt trevligt.

  1. Precis! Jag åt också innan nästan alla fredagar med en eller två väninnor.
   Sedan föll allt sånt umgänge bort, men man anpassar sig, och börjar hitta på nya saker att göra, som att äta ute vid en kiosk såsom ni gjorde 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.