Hälsostegen, dag 2

3176 steg blev det i dag. Rejält över 2500 således och dag två avklarad 🙂
Superfint väder åter en gång, +12 grader och som ni ser – löv som prasslar under fötterna. Bänkarna i den den här parken var ändå så pass smutsiga att jag inte valde dem som viloplats, fastän ryggen gärna skulle ha velat ha en sådan för några minuter.
Olika vyer från rutten, i lite omvänd ordning.
Men summa summarum, en kort men ändå bra promenad, denna gång utan stavar. Har allt det jag behöver i fickorna eller i en liten påse som hänger runt nacken.
Vackert, vackert. Det här med att njuta av naturen, höra gässen skräna åter en gång, känna dofter – det kan ju bli lite av en drog att känna behov av varje dag.

Annars är det omplantering av ett par växter som gäller i dag, räkna arvoden så att medarbetarna på NÖ får lön, städa lite i knutarna osv.

Ha en bra söndag alla!

21 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 2

 1. Härliga bilder från din promenad. Alla dessa vackra löv som prasslar när man går.
  Önskar dej en fin söndag kväll.
  Anki o Minton

 2. Kommer upp till mellan 10.000-20.000 steg på en dag men då blir det mycket promenerande i tjänsten, ungar har ju en tendens att röra på sig ganska fort ibland. 😉

  Ha nu en underbar kväll.

  1. Oj oj, nu känner jag mig inte så effektiv med mina 3000 steg…
   Men, jag springer ju inte efter ungar och om jag inte satt vi datorn 7-8 timmar per dag skulle ingen tidning komma ut, så…

   1. Tro mig, hade det inte varit för yrket så hade jag inte kommit upp i många steg. 😀

    Bra jobbat av dig.

 3. Vilket underbart väder! Mycket inspirerande för en promenad tycker jag. I framtiden kan du ju ta med dig ett sittunderlag, då kan du slå dig ned varsomhelst.
  Dina träd ligger lite före våra med tappade gula löv…

 4. Duktigt jobbat – blir du alltför trött kan du luta dej mot t.ex ett träd el en stolpe för en stund, o vila ryggen. Mitt onda brukar kännas som värst i början av promenaden, då går jag sakta o inväntar uppvärmningen, när jag gått en bit släpper det o jag skulle kunna gå hur långt som helst, känns det som.
  Jag gillar prasslande löv under skorna… Det är sååå vackert i naturen just nu.

 5. Heja heja! En bra början har du fått ihop! Ta en likadan runda på morgonen innan du sätter dig ned med arbetet, så fördubblar du lätt dina steg och börjar dagen klar i kropp och knopp! God fortsättning med stegen! 💪

 6. Fina bilder från din promenad. Nu har det varit så härlig väder, mjukt och lent på nåt vis och underbart att vara ute i hösten. Klokt att bära så lite som möjligt, jag har en liten kameraväska vid hot om regn och i den ryms mobil och astmamedicin, annars har jag allt i fickorna. Det finns hopvikbara sittunderlag, sånt ryms också i fickan.

  1. Ja, man blir ju snedvriden om man bär för mycket – i dag hade jag systemkameran med för att jag skulle på pressinfo.
   Men jag gör inte om det misstaget att jag kombinerar pressinfon allt för ofta med promenaderna. Måste få sitta på infot i så fall.
   Sittunderlag skulle vara bra, eftersom många bänkar är jättesmutsiga nu.

 7. Numera räknar ju mobilen stegen så det underlättar. Å andra sidan räknar inte så mycket hemma då den ligger bara på bordet.
  Men härom dag var jag ute på Skansen när de hade marknad. Blev 20 000 steg. Hemifrån och tillbaka. Men det tog väl också sin lilla tid. Borde göra oftare, men ingen vill följa med, eller de vill åka kommunalt. Vilket jag inte vill.
  Jag älskar bilderna på hösten. Känns så bra bara att titta på.

   1. Det var ju raka vägen fram och tillbaka, ja förutom då i Skansen som är väldigt kuperad på vissa ställen. Dock tycker jag inte att jag kände av den nämnvärt. Sov inte heller än annars.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.