Bilder från två promenader

Igår isande kallt och i Kapellparken finns det mycket snö. I bakgrunden syns grundskolan Generalshagens skola. Den kallades folkskola då jag gick där i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. Så skolan har några år på nacken också den.

Den har nån gång omtalats under öknamnet Generalshagens fängelse eller nåt i den stilen. Jag tror att det beror på att byggnaden är ganska lik ett fängelse, eller kanske någon associerar till att barn alltid är fångar i en skola 😀 Här ser man en bra bild tagen från ett annat väderstreck och fågelperspektiv.

Mindre snö på Mariegatan i centrum. Här hade jag i dag kommit halvvägs på min promenad och då fick jag ont i ryggen. Jag trodde ju att de dagliga promenaderna skulle bidra till att ryggen skulle bli starkare, men från och till kan jag fortfarande få infernaliskt ont. Då måste jag stretcha, böja mig framåt, eller hitta en bänk/stol att sätta mig ner på en stund.

Med en dag kvar att promenera under mars månad har redan fått ihop 104 806 steg 🍾💪. Första gången över 100 000 på en månad. Imorgon blir det halvårsjubileum av promenader ALLA dagar sedan första oktober. Det här hade jag inte trott om mig själv i somras, men Folkhälsans kampanjer väckte statistik- och siffernörden i mig 😂

8 reaktioner på ”Bilder från två promenader

 1. När man tittar på drönarbilden så är jag benägen att hålla med alla som kallar skolan för fängelse. Tur att eleverna inte ser byggnaderna från ovan…
  Över 100 000 steg betyder att du gått ca. 50 kilometer. Stort Grattis:-)
  Om du ofta har ryggbesvär kan jag rekommendera en naprapat. Om du inte har spinal stenos vill säga, då hjälper inte ens en naprapat.

  1. Kul att du räknar mina kilometrar, det borde jag kanske själv också som siffernörd börja göra 🙂
   Fick tipset om en naprapat också av den bekant nyligen! Borde komma iväg till en.

 2. Ett halvt år med dagliga promenader är verkligen inte fy skam! Heja dig! 💪
  Skulle möjligen en fysioterapeut kunna hjälpa dig med övningar att stärka musklerna i ryggen? Jag hade problem med min vänstra axel före pandemin och fick fantastiskt bra övningar för den att stärka musklerna i axeln och i vänstra armen. Grejen är ju sedan att fortsätta övningarna dagligen hemma och långsamt men säkert stärkts musklerna och det onda är ett minne blott.
  Nu har jag faktiskt samma problem i högra axeln, men har kvar pappren med lövningarna och har jobbat på egen hand med den högra axeln och den är redan mycket bättre. 😃Lycka till!

  1. Jag ska försöka få hjälp, för det är inget nöje att ha ont efter bara en kilometers lång promenad.
   Med övningar har jag fått bort tennisarmbåge och andra muskelbesvär, så det stämmer det du skriver.

 3. Du är fantastisk som gått i ett halvår och fått ihop massor med steg.
  Nu hoppas vi snön försvinner och våren kommer.
  Kramar från oss

  1. Vissa ställen är det barmark, men mycket sand kvar då som ännu inte städat.
   I parker och på somliga andra ställen finns det jättestora drivor då snön har dumpats där.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.