Söndagsförmiddag

Det hade snöat under natten så vår parkering såg ut så här i morse.
Det hade snöat under natten. Vår parkering såg ut så här i morse.

Dagen började med att vi såg starten i svenska Vasaloppet på tv. Sådant myller av människor! Alltid en upplevelse värd att kolla år efter år. Längsta skidsträckan jag har åkt i mitt liv var två mil. Minns inte hur gammal jag var, tolv eller tretton? Men det jag minns var att det a) var ett Stefan Löfving lopp, och b) att då jag hade åkt tre kilometer och såg skylten att det var 17 km kvar tänkte jag ge upp 🙂

Under natten hade det kommit snö så Guuben fick putsa bilen innan han åkte på jobb för att kolla B-juniorernas hemmaturnering i innebandy.

Inte en riktig Dagobertsmacka, men god tvåa kanske?
Inte en riktig Dagobertsmacka, men god tvåa kanske?

Ett berg av sallad varvat med några ostskivor på ett bröd utan margarin tycker JAG är jättegott. Under mackan ligger Anders Svensson och Zlatan Ibrahimovic 🙂

Före detta presidenten Mauno Koivisto intervjuas i Hufvudstadsbladet.
Före detta presidenten Mauno Koivisto intervjuas i Hufvudstadsbladet.

Det bästa med lediga dagar är att få ägna timmar vid frukostbordet och hinna läsa mer än bara rubriker och ingresser. Ett välskrivet, intressant och stundom humoristiskt personporträtt av snart 90 år gamla Mauno Koivisto ingick i Husis.

Lite kuriosa så här på slutet. I går fick jag den 65:e flaggan på min FlagCounter och besöket var från Burma. Tänk att någon så långt borta läser min blogg.

7 reaktioner på ”Söndagsförmiddag

  1. Jo, det finns mycket utförlig statistik bakom flaggorna. Om du googlar FlagCounter hittar du den säkert.

   Den är gratis, men det krävs av bloggverktyget att du kan klistra in en lång tag (tror att den börjar med , men kan minnas fel). Jag ger mer direktiv om du behöver, säg bara till.

 1. På ett sätt saknar jag skidåkningen, senast var ca 1988. Mina finska träskidor och monokängor(pjäxor) finns kvar. Minns en idrottsdag på läroverket – åk antingen 10 km eller tävla i 5 km. Jag tävlade och tog hem 1 poäng till laget. Men minns också fina längdåkningsturer i Idre fjällen. Ack ja …
  Nu är det ansträngande nog att se på Vasaloppet på TV. Har sett det live en gång för väldigt många år sedan…

  1. Jo, jag satt och funderade att om jag skulle försöka hålla samma fart som Vasaloppets vinnare, och få åka på flack mark… så undrar jag om jag skulle klara en sträcka på 500 meter.

 2. Skulle inte heller ha något emot att äta mat från Anders Svensson. Kanske en sådan macka, för det lät gott. Hi hi hii…..

  Ja, Vasaloppet är en skojig tradition att kolla på tv. Imponerande slutspurt av Jörgen Aukland. Trots att han är norrman 😉

  65 olika länder. DET är imponerande. Grattis 😀

 3. Visst är det fascinerande att se starten av Vasaloppet!

  Själv har jag aldrig varit någon stor skidåkare. Visst åkte man både i backar och på längden som barn och när jag var med jobbet i Saalbach gick jag i skidskola och åkte lite slalom (i barnbacken), men det är allt.

  Den där dagobertmackan ser inte helt fel ut. Jag känner att jag börjar bli hungrig.

  Till köket!!
  Kram, Ingrid

  1. Heh 🙂 Jag verkar jaga en och annan till köket med mina bilder (tänker på kakbilderna från sportlovet)… nu kom jag på att jag har petits-choux i frysen!!!
   😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.