Hälsostegen, dag 7 och Fem en fredag

Det blir ett lite längre inlägg i dag då jag kombinerar Elisamatildas Fem en fredag med min hälsostege.
Totalt blev det 4485 steg i dag. Hurra för mig!

Det blåste friskt i dag, men var +13 grader och mestadels sol, så det blev en underbar promenad, dessutom tillsammans med en väninna. Vi siktar på att även i framtiden då och då gå tillsammans. Vi är inga hurtbullar utan tar det i lugn takt och hinner prata mycket.
Här kändes det bara som ”Wow, i en så vacker stad jag bor!” Hade velat stanna och fotografera precis allt, men det ska väl bli fler promenader framöver 🙂

Elisamatilda frågar:

Var gick du senast en promenad?
– Från Drottninggatans promenadstråk genom en del av gamla stan, mot Skeppsbro-området och tillbaka längs Strandparken.

Vad har du för vardagsskor?
– Bekväma mörkblå och mjuka av märket Ecco.

Glassbaren vid Skeppsbron stängd just nu, men öppen lördagar-söndagar 🙂 Solen gassade så skönt här och vi passade på att vila ryggarna.

Hur många steg ungefär går du en vanlig dag?
– Tidigare promenerade jag ganska lite, cyklade mer. Nu är jag med i Folkhälsans kampanj Hälsostegen och har satt som mål 2500 steg per dag, vilket inte är mycket för dem som promenerar massor. Men för mig är målet ett sådant jag gott och väl klarar av, och numera är det vanligt att jag går 3500-4000 steg per dag.

Roligare att vara två på promenad än ensam. Tack för sällskapet A-B!

Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken?
– Definitivt den som tar det långsamt och lugnt och njuter av omgivningen. Jag rusar inte för att ”inte missa bussen, eller för att grönt snart blir rött vid trafikljus” eftersom vi inte har trafikljus i Lovisa och sällan har jag bråttom nånstans 🙂

Strandparken och ljuvligt väder i dag.

När är du som mest aktiv?
– Talar vi om tidningsjobbet, så är jag mest aktiv klockan 10-15. Nu har promenaderna kommit in i livet och den aktiviteten sker oftast mellan 15 och 18.

  Så hälsosamma är vi inte att vi ska gå till överdrift! Promenaden avslutades med en delad efterrätt på Locale.

  27 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 7 och Fem en fredag

  1. Nu är det bra väder för promenader och mycket att njuta av. Det viktigaste är att komma ut och röra på sig. Vi går också långsamt så får Minton lukta på allt han vill och mina ben känns ok. Är väldigt morgon trött så eftermiddagen är bäst. Tycker det är kul med stegräknaren och återkommer med dagens resultat senare.
   Kramar från oss

   1. Samma här. Vill ha lugna förmiddagar, sova länge då jag får göra det.
    Efter 12-13 går det bra att komma ut.
    Och nu är det så frisk och härlig luft, fina färger.
    Kul att du haft stegräknaren med!
    Kram!

  2. Ecco är också ett av mina favoritmärken vad gäller skor. Bekväma och sköna. Sketchers är också bra.
   Sedan fick jag lära mig nåt nytt idag också – Lovisa har inte rödljus. Visste inte att det fanns städer utan rödljus – det låter nästan för ”exotiskt” för att vara sant.
   Å du – den där efterrätten var helt kalorifri. Dessutom innehöll den frukt;-)

   1. Exakt, här fanns frukt med i bilden 😀
    På något sätt tänkte jag på dig när jag kom på att skriva detta om rödljus, att vi inte har ett enda sånt i Lovisa.
    Det här kommer BP att reagera på 🙂 Och jag hade rätt.
    Inte tänkt på att vi är unika men vi kunde kanske börja använda det i marknadsföringen – en lugn stad, utan trafikljus!

  3. Bra jobbat med stegen! Man skall absolut sätta uppnåeliga mål, då känns det ju helt klart som att man lyckas det man föresatt ´sig. Bra med alla dessa steg vare sig de är snabba eller långsamma.
   Trevlig helg! Vilken efterrätt! 😋

  4. De där glitterdagarna på hösten, när solen lyser upp löven, är ljuvliga. Trevligt med sällskap. Jag funderar på att ringa upp en väninna som jag inte har träffat på flera år nu och fråga om vi kan gå ut på en promenad. Jag går alltid ensam annars.

   1. Sju dagar av åtta i oktober har jag gått ensam, så jag uppskattar verkligen att få sällskap ibland.
    Det behöver förstås vara någon som är på samma nivå som jag, det vill säga som inte promenerar jätteraskt och långt 🙂

  5. Självklart måste nytta förenas med nöje! Kul att du traskar på och inte tröttnar direkt, ska det bli ett inslag i ditt liv eller är det en viss period du tänker promenera? Ser framför mig dötrista november bara grått och vått, lätt att ge upp då, men inte för oss som har hund…Trevlig söndag

   1. Jag promenerar under Folkhälsans kampanj 1-31 oktober. Skriver ett inlägg per dag om det, men inte på uppdrag av Folkhälsan. Tror knappt dom noterat att jag håller på 😀 Är ju så många som är med i kampanjen.
    Efter oktober är tanken att jag ska fortsätta med samma vana, minst 2500 steg per dag.

  6. Igår lyssnade jag på ett program på radio om hur bra det är med promenader. Tänkte hela tiden på dig och kampanjen hos er.
   Skor är viktiga. Det vet alla som har hund också. Fina bilde igen!

   1. Jag lyssnade det programmet också även om vissa delar i den gjorde mig lite nedstämt- trots att det var ju logiskt om man tänker efter.

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.