Träd i vinterskrud

Visst är träden vackra i sin vinterskrud. Det är rätt tung blötsnö, det fem centimeter tjocka lagret från bilen var tungt att sopa bort. Det verkar bli så nu igen, bilen ska putsas alla dagar och det gäller att se var den kan ställas till natten så att gatan kan plogas.

Jag är inte förtjust i det här och inte vill jag att det ska bli kallare heller. Men jag har ett par vänner från Ukraina, som kom hit i september. De bor på landet, femton kilometer från Lovisa centrum. En av dem väntar på att få komma ut på isen och fiska. Innan det lyckas måste vi ha minst minus tio grader i två veckor, eller längre tid. Så för hans skull får det bli rejält kallt, men frågar nån mig så är nog svaret ”bort med snön, hit med barmark, grönska och VÅR!” 🌱🌷

15 reaktioner på ”Träd i vinterskrud

 1. Visst är träden vackra… att titta på inifrån en varm lägenhet. Här är snön borta men SMHI hotar med minus 9 grader nästa vecka. Nu har jag som tur är en parkeringsplats, så jag behöver inte ”putsa” eller gräva fram bilen. Mera hacka bort is från vindrutan;-)

 2. Det är fantastiskt vacker med snö i träden, det visar din fina bild. Riktig vinter önskar jag mig, men jag förstår dig som har bilen ute. Det ska bli kallare nu, spås det. Du har väl ylleunderställ och täckbyxor, hoppas jag?!

  1. Vi ska få runt -7 grader – det går ännu an.
   Har leggings av merinoull, eller så använder jag två par av bomull.
   Att sköta bilen är det mest tidskrävande på vintern om den dagligen ska köras varm och putsas fri från snö.
   Men – det finns de som har det värre.

   1. Du kanske går färre steg, men å andra sidan är ju mer krävande att gå de få stegen som det jämnar ut sig. Tänker jag. Eller?

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.