Sortering och storseger

Har kommit igång med att pussla ihop ramen, kantbitarna, till senaste pusslet. Distraktion, terapi, vardagsgöra – kalla det vad som helst men det håller tankarna, stundvis, borta från kriget.

Visst följde jag ändå det som tv rapporterade om vår president Niinistös besök hos Biden i USA. Likaså det som våra kvinnliga statsministrar, Sanna Marin och Magdalena Andersson, sade.

Jag litar på dem som leder våra länder. Jag litar på Sverige och på övriga Norden och på västländerna överlag och det goda ska segra 🙏 Men det kommer tyvärr att kosta. Såsom det kostade Finland 1939–1940.
Vardagslivet fortsätter också med Tors innebandymatcher. Seger 12–2 i dag. Vi toppar tabellen i Finlandsserien och har goda chanser att avancera till division ett. Men det blir kvalspel ännu längre fram i vår.

6 reaktioner på ”Sortering och storseger

 1. Ja man måste nog sysselsätta sej med ngt som behöver tankarna närvarande, annars irrar de bara runt… Vi ska hoppas våra ledare gör rätt och att det leder till ngt bättre, och att freden kan behållas. Det må sen kosta, bara vi får leva i ett fredligt Europa

  1. Ja, det har ju redan kostat allt för mycket – då det finns en maktgalen person som inte skyr några medel och som lurar sitt folk.
   Jag vill tro att även många av våra grannar i öst med tiden blir allt mer upplysta och inte låter sig tystas av censur och kanske lär sig källkritik.

 2. Snacka om att kunna skingra tankarna och att koncentrera sig på pusslet. Bra där! Bästa ”distraktion”, om man inte vill blogga hela dagarna vill säga;-)
  Att tro på politiker – nja, det har jag nog aldrig gjort. Inte på riktigt i alla fall. Dessutom tror jag att både Finland och Sverige är alltför betydelselösa för till exempel USA att ingripa. Om USA och Nato inte gör något för Ukraina, som förvisso inte är med i Nato, kommer Nato inte göra nåt för våra två länder heller. Både Nato och USA samt EU borde har försett Ukraina med flygplan när den 40 km långa konvojen grupperade sig längs Ukrainas gräns. Nu är det för sent.

  Stort GRATTIS till storsegern! Går inte vinnaren i Finlandsserien upp automatiskt i högsta divisionen) Måste vinnaren kvala? Lite orättvis kan jag tycka.

  1. Ja, det två bästa lagen i tre grupper ska ännu kvala, om jag förstått allt rätt.
   Angående krig och politik. Det är så mycket vi inte förstår och maktlösa är vi också då det gäller beslut och olika lösningar, taktik osv.
   Därför väljer jag att lita på våra ledare, de finska och även de svenska just nu – verkar enade.

 3. Litar också på våra ledare och hoppas detta hemska tar slut snart. Tyvärr är han en farlig person.
  Grattis till vinsten.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.