Hälsostegen, dag 27, tre turer

Har haft nästan minutschema i dag, men ändå hunnit med det viktigaste. Tidigare kunde jag tänka att jag varken hinner eller orkar gå ut, och se… det regnar. Men alla de här hindren röjde jag ur vägen.

Promenerade till och från massagen istället för att ta bilen. Och jo, det krävde 2 x 12 minuter istället för 2 x 5 minuter, för en bil ska ju alltid parkeras och rutten är inte lika förenklat rak som den kan bli på en promenad.

Här har vi korsningen av fyra gator. Alexandersgatan, Terrassgatan, Östra Åsvägen och Karlskronabulevarden (som egentligen inte syns på bilden).

I dag fick jag också lära mig att det nödvändigtvis inte är fel på mitt sätt att sitta eller ligga, eller att jag har dålig muskulatur i ryggen eller något annat fel där. Det är inte ovanligt att den som går långa sträckor får ont just i korsryggen. Hjälper det, såsom det gör tillsvidare i mitt fall, med att stretcha och böja sig framåt, då har ryggen inga större fel.

Massageturen gav 2400 steg, och med mamma på affärsrunda fick jag nästan tusen till.

På kvällen gick jag i duggregnet med väninnan AB bland annat längs Ehrensvärdsstigen. Det var ganska trolskt här mellan träden med alla löven på marken och ån som sakta flyter fram och här förgrenar sig i stadsdelen Garnison.
Det slutade regna under promenaden och det var +10 grader så inget att klaga över. Det här är Generalshagen skola, en grundskola för årsklasserna 1–6.

Totalt 5954 steg i dag, det blev månadens rekord hittills 🙂

11 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 27, tre turer

 1. Det är nu bara så intressant att följa med dina hälsosteg! Du hittar nya vyer att fotografera och kan visa mer av Lovisa till folk som inte rört sig där så mycket. Jag var ju under mina 38 år ganska så fixerad på en plats, trots att jag också tog små vandringar och upptäcktsfärder. Kan meddela att lövbortforsling och dahliaknölupptagning sätter sig i armarna – men det blev gjort! Inga bilder. Rörelseområdet var knappt 100 kvadratmeter, på tre timmar…

  1. Du får nog väldigt bra vardagsmotion på tomten där hemma. Och kul nu när jag vet hur där ser ut!
   Roligt också att mina vardagsvyer från Lovisa intresserar på lokal nivå 🙂

 2. Du har haft en bra dag. Först massage och sedan en skön promenad. Stämningsfulla bilder tycker jag.
  Är så imponerad av din energi.
  Kramar från oss

 3. Grattis till alla steg! Det skall bli intressant att se vad du får totalt! Och fina bilder! Vi hade liknande väder som er idag, men inte lika vå¨tt. Runt +11 grader och vindstilla. Riktigt skönt och hastigt. Trevlig fredag! 🍁

 4. Stegen blir fler och fler. Och kanske blir också tiden du går de stegen kortare och kortare.
  Älskar bilden som är så trolsk med ån och löv och lilla huset sidan om. 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.