Hälsostegen, dag 31, blev 116 911 steg!

Det här fotot matchar väl Halloween den 31 oktober bra?

Klarade Folkhälsans stegutmaning galant. Målet var 75 000 steg på 31 dagar men jag fick ihop 116 911 💪
Jag hade inte riktigt trott det här om mig själv att jag i alla väder skulle orka gå ut, för det mesta ensam, men ibland i riktigt trevligt sällskap också.

Lovisas gamla mejeribyggnad. Ligger drygt hundra meter från mitt hem.

Totalt blev det 3491 steg i dag under två kort promenader. Det räcker med att runda ett par, tre kvarter för att få ihop det. Den friska luften gör susen!

Så länge som det är upplysta stråk i parker och längs trottoarer går jag ut ensam också då mörkret fallit på. Det blir ju fort mörkt nu. Det här är sommarrestaurang Kapellet. Har öppet då och då även vintertid, brunch om lördagar, men inte nu den 5.11 då det är alla helgons dag. På fars dag den 13 november kan man också äta gott här.

Imorgon börjar en ny kampanj, Aktiv året om heter den. Jag får se hur jag börjar fylla i där då det bara är poäng som gäller för 30 minuters prestationer. Jag tänkte fortsätta bokföra mina steg själv här på bloggen under kategorin Hälsostegen, men som tidigare sagt samlar jag fler foton och prestationer i ett inlägg, skriver inte längre ett per dag om promenaderna. Det är ju ändå inte en hälsoblogg det här 🤣

Men stort tack ska ni alla ha som följt mina hälsosteg och som kommenterat och peppat mig här på bloggen. Jag har också fått uppmuntrande kommentarer på stan kring det här. Det känns bra och får mig att gärna fortsätta promenera.

32 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 31, blev 116 911 steg!

 1. Bra jobbat där, imponerande minst sagt, grattis.
  Aktiv året om låter ju mastigt minst sagt men det fungerar nog det också, har en app för det i min telefon, har misslyckats totalt om jag läst siffrorna rätt.
  Ska se om jag kan ställa in den lite bättre så jag vet vad jag sysslar med. 😉

  Ha en fin afton.

  1. Ja, det låter mastigt för jag har inte motionerat på det här sättet på länge.
   Men jag sätter inte ribban särskilt högt, att göra något varje dag är inte svårt – förutsatt att man får vara frisk.
   Ha en fin kväll även du!

 2. Fotot är perfekt idag när det är halloween.
  Du har varit så duktig som fått ihop så många steg och förhoppningsvis mår du bättre.
  Lycka till i fortsättningen önskar Minton och jag

  1. Jag kanske sover bättre – jag vet inte.
   Vikten har inte minskat, men ändå tror jag att något har hänt.
   Har bättre flås, orkar gå raskt osv.
   Trevlig kväll önskar jag dig och Minton!

 3. Bra gjort, nu gäller det att fortsätta din kamp för din egen skull och fortsätt skriva upp för det sporrar dig själv. Skriv gärna om hur det går för det är spännande att följa dina steg.

  1. Ja, jag har redan ett häfte där jag dagligen ska börja skriva upp stegen och eventuell annan träning.
   Jag skriver om det på bloggen också i fortsättningen, men som sagt inte ett inlägg om stegen varje dag 😀
   Roligt att så många följer och kollar hur det går. Tack för all pepp!

 4. Grattis! Det är dessutom alltid lättare med promenader när man har en hund, en barnvagn eller ett mål dit man ska. Kul att du känner att det gör det gott också.
  Kram!

  1. Det har alltid varit så för mig, ett mål behövs. Nånstans att gå, till en affär, till massagen.
   Eller också så att jag får räkna steg och tävla lite med mig själv 🙂
   Kram!

  1. Tack så mycket! Många går ju mycket mer – men jag tänker som så att med över 40 timmars arbetsvecka är det både bra i sig att jag fick ihop så mycket och även nåt som behövs för att jag annars sitter så mycket vid datorn.

   1. Det var det jag tänkte på, när du en gång skrev om det, hur mycket du sitter i ditt jobb, och hur ont du fick i början av promenerandet. Men, det gick ju bästa bra o du övervann ditt mål med bravur. Med tanke på att du inte vandrat ngt extra tidigare 😊

 5. Stort, stort GRATTIS! Å där har du ju världens tema till en krönika i Nya Östis. För visst kör tidningen med en krönika! Med tanke på ditt stora antal steg så kan du lugnt påstå att du har gått över 50 kilometer på en månad. Typ ungefär en strecka Lovisa-Helsingfors. Det sätter det hela i rätt ljus om man säger så;-)

  PS. Är dessa ”tävlingar” nationella events eller håller dom sig till Lovisa/Östra Nyland? DS.

  1. Har inte räknat ut kilometer men om jag har fått 50 km har jag gått från Lovisa till Borgå. Till H:fors är det 89 km.
   Men kul att du räknade ut det där!
   Folkhälans event är nationellt, mest bland finlandssvenskar förstås, men det går även över språkgränsen, klart att de som talar finska får vara och är med.
   Vi har krönikor (eller kolumner) i Nya Östis men där har vi andra skribenter, jag skriver ju artiklar, nyheter, ledare 🙂

  1. Vi hade förr Alla helgons dag den första november, nu är helgen flyttat till första lördagen i november, så den firas 5.11 i år.
   Halloween är ju sedan nåt annat, och det firades 31.10 hos somliga och under fredag-lördag 28-29.10 hos somliga 🙂 🎃

   1. Ok! Tyckte ändå att det i svenska nyheterna sades att i dag tänder vi ljus för våra nära och kära.
    Nån gång i tiderna var ju alla helgons dag den första november, inte sant? Själv vet jag inte, det var bara min 88-åriga mor som sa att förr var det så.

   1. Som jag skrev man har minne som gör att man glömmer snabbt. Dessutom ser vi också många andra bilder så nog står vi ut med lite repetitioner. Sen kan man ta olika vinklar eller bara detaljer. Fota uppåt, eller neråt. Eller röra lite på kameran snabbt uppåt, eller i sidled. ( fast kanske det inte går det sistnämnde med mobilen, då den är väldigt snabb på att ta bilden)

 6. Heja dig … bra jobbat! Bilderna är verkligen passande! klart du ska fortsätta med promenaderna … nyttigt för både kropp och själ!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.